Ucraina afirmă că a doborât 15 drone trase asupra Kievului în al treilea atac asupra capitalei în decurs de patru zile

Apărarea aeriană ucraineană a doborât 15 drone lansate de Rusia în cursul nopţii, în cel de-al treilea atac asupra capitalei ucrainene în decurs de patru zile, a declarat joi Serhii Popko, şeful administraţiei militare din Kiev.

Resturile de drone au deteriorat ferestrele şi uşile unui bloc de apartamente şi au provocat un incendiu într-o clădire nerezidenţială, care a fost stins, a declarat Popko.

Guvernatorul regiunii Kiev, Ruslan Kravcenko, a declarat că dronele nu au provocat daune infrastructurii critice din regiunea Kiev, iar autorităţile municipale şi regionale nu au raportat victime.

În schimb, resturi căzute au provocat un incendiu pe terenul unei întreprinderi private din regiunea centrală Cerkasî, iar serviciile de urgenţă se luptă cu focul, a declarat guvernatorul regional.

Rusia, care şi-a început invazia la scară largă în februarie 2022, a atacat luni instalaţii energetice din întreaga Ucraină în lovituri aeriene care, potrivit oficialilor ucraineni, au implicat peste 200 de rachete şi drone. Atacul repetat asupra reţelei electrice a forţat Kievul să recurgă la întreruperi de urgenţă şi planificate în această săptămână pentru a încerca să stabilizeze sistemul.

 

Olt: Un tânăr de 25 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore după ce a agresat un bărbat de 69 de ani

Florin Andrei arbitrează meciul Oţelul Galaţi – Sepsi OSK, de vineri, din Superliga