Ucrainenii au fost prea optimiști – Donald Trump îi întoarce spatele lui Zelenski

Trump nu are de gând să se întâlnească cu președintele ucrainean, în ciuda declarațiilor oficiale ale oficialilor ucraineni cu privire la întâlnirea viitoare, a declarat agenției un purtător de cuvânt al sediului de campanie al candidatului republican.

Anterior, Trump însuși a spus într-o conversație cu jurnaliştii că „probabil” se va întâlni cu Zelenskyy. Președintele ucrainean era de așteptat să prezinte „planul de victorie” ucrainean actualului șef al statului Joe Biden și celor doi candidați la președinție – Trump și Kamala Harris – în timpul vizitei sale în SUA.

 

La un miting din Atlanta pe 24 septembrie, candidatul republican la președinție Donald Trump a criticat implicarea Americii în războiul din Ucraina, spunând că țara este „blocată” și va putea „ieși” doar dacă va câștiga alegerile.

Trump a susținut că „(președintele Joe) Biden și Kamala (Harris) ne-au băgat în acest război din Ucraina, iar acum nu ne pot scoate afară”, promițând în același timp că „rezolvă războiul din Ucraina” dacă va fi ales.

„Dar suntem blocați în acel război, dacă nu sunt președinte. O voi duce la capăt. O voi negocia. Voi ieși. Trebuie să ieșim”, a spus Trump.

De asemenea, el l-a descris pe președintele Volodymyr Zelensky drept „cel mai mare vânzător de pe Pământ”, susținând că fiecare dintre vizitele lui Zelensky în SUA are ca rezultat primirea „o sută de miliarde”.

Sursa: www.stiripesurse.ro

LIVE TEXT – Război de Ucraina: armata rusă anunţă că a cucerit alte două localităţi în regiunea Doneţk

Washingtonul anunţă un ajutor militar în valoare de 375 de milioane de dolari pentru Ucraina