UE, mobilizată de urgenţă după inundaţiile devastatoare din Bosnia. România printre țările care au trimis ajutoare

Comisarul european pentru managementul situaţiilor de urgenţă, Janez Lenarcic, le-a mulţumit ţărilor participante care ajută Bosnia şi Herzegovina după „inundaţiile devastatoare” din această ţară.

Ajutorul de urgenţă a fost asigurat prin intermediul Mecanismului Uniunii Europene de Protecţie Civilă, o platformă care coordonează şi împarte resursele acordate în timpul situaţiilor de urgenţă. Bosnia şi Herţegovina a solicitat acest ajutor în cursul zilei de duminică.

Țările care au trimis ajutoare în Bosnia

Albania, Turcia, Ungaria, Muntenegru şi România au trimis kituri pentru construirea de adăposturi, în timp ce Croaţia, Slovenia, Muntenegru şi Serbia au desfăşurat deja echipe de căutare şi salvare în zonele afectate.

Primii salvatori din Bosnia şi Herţegovina „nu se confruntă singuri cu acest dezastru mortal”, a declarat Janez Lenarcic.

Echipele de intervenţie în caz de dezastre continuă să caute posibile victime ale inundaţiilor din Bosnia şi Herţegovina.

Satul montan Jablanica, situat la aproximativ 30 de kilometri nord de oraşul Mostar, a fost cel mai grav afectat.

Ploile abundente şi furtunile au dus la dislocarea unor cantităţi mari de pietriş şi moloz care au acoperit mai multe case. Se crede că materialele dislocate provin dintr-o carieră situată în proximitatea acelei localităţi.

Poliţia investighează acum în ce măsură starea tehnică a carierei a contribuit la amploarea dezastrului din Jablanica.

Drumurile din regiunea afectată de inundaţii nu pot fi deocamdată utilizate. Şuvoaiele de apă au luat cu ele pământul aflat sub şinele de cale ferată. În mai multe locuri, membrii echipelor de intervenţie au folosit bărci pentru a îi transporta pe sinistraţi în zone mai sigure.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Proteste ale DGASPC, din cauza salariilor mici. Câteva zeci de angajați au pichetat sediul Consiliului Judeţean Harghita

A fost anunțat verdictul în cazul juridic al lui Manchester City în Premier League