Conform sursei citate, în dosar sunt cercetate, în total, 44 de persoane, 38 dintre acestea şoferi la RATBV, pentru furt şi alte şase persoane, printre care şi un coleg al lor, pentru tăinuire.
„În urma cercetărilor s-a stabilit că inculpaţii extrăgeau motorina din rezervoarele mijloacelor de transport pe care le conduceau folosind, de regulă, furtunuri pe care le introduceau în gurile de alimentare cu carburant, combustibilul fiind transferat în canistre ori alte recipiente de diferite dimensiuni.
Recipientele erau apoi transportate şi introduse în autoturismele personale ale inculpaţilor, ce se aflau parcate pe un teren aflat în imediata apropiere a locului comiterii faptelor.
Furturile se săvârşeau pe timpul nopţii, la intrarea sau la ieşirea din serviciu, chiar în perimetrul punctului de lucru al Regiei Autonome de Transport Braşov.
Inculpaţii au profitat de faptul că autobuzele au o normă de consum prestabilită la nivelul angajatorului şi au sustras din diferenţa de combustibil dintre consumul real şi norma de consum”, se arată într-un comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov.
O parte din combustibilul sustras a fost vândută către diferite persoane la preţul de 5 lei/litru, a precizat sursa citată.
Prejudiciul creat Regiei Autonome de Transport Braşov este în curs de stabilire.
Iniţial, în dosar au fost reţinuţi, marţi, pentru 24 de ore, un număr de 39 angajaţi ai RATBV, faţă de care, ulterior, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de şase dintre aceştia şi a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de alte 30 de persoane.
Miercuri, Judecătoria Braşov a admis în parte propunerea Parchetului şi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a 28 dintre aceste persoane şi plasarea sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile a altor două persoane, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov.