Un aeroport din Noua Zeelandă impune o limită de timp pentru îmbrăţişări

Aeroportul Dunedin din Noua Zeelandă a stârnit controverse cu un nou semn, conform căruia impune o limită de trei minute pentru îmbrăţişări în zona de sosire a călătorilor pentru zboruri, relatează CNN.

„Pentru despărţiri mai afectuoase, vă rugăm să folosiţi parcarea”, mai arată semnul de la aeroport.

Unii dintre cei care au comentat o postare pe Facebook care a devenit virală sunt indignaţi de interdicţia de a se îmbrăţişa, în timp ce alţii se minunează de faptul că un aeroport încă mai are o zonă de „drop-off” gratuită, având în vedere creşterea generală a taxelor şi amenzilor.

Directorul general al aeroportului Dunedin, Daniel De Bono, a vorbit despre acest subiect într-un interviu acordat postului de radio RNZ din Noua Zeelandă. Descriind aeroporturile drept „focare de emoţii”, acesta a menţionat un studiu care sugerează că o îmbrăţişare de 20 de secunde este suficientă pentru a obţine o izbucnire de oxitocină, „hormonul iubirii”, şi a susţinut că deplasarea rapidă a clienţilor permite mai multor persoane să primească mai multe îmbrăţişări.

Parcarea aeroportului din Dunedin, unde De Bono recunoaşte că „echipa a văzut întâmplându-se lucruri interesante … de-a lungul anilor”, permite o vizită gratuită de 15 minute.

 

 

O analiză aprofundată explică de ce preşcolarii sunt mai puţin predispuşi să dezvolte Covid-19 sever

Kelemen Hunor profețește o surpriză la prezidențiale: Niciodată nu am avut ceva atât de atipic