Un an de război în Gaza: o mare de oameni a umplut Piața Ostașilor din Tel Aviv, duminică noaptea, marcând un moment de solidaritate și sprijin

Supraviețuitoarea Sapir Cohen a povestit mulțimii: „În captivitate, am văzut o fată ghemuită ca un fetus, tremurând, și un bărbat stând cu ochii închiși ore întregi, refuzând să îi deschidă sau să facă parte din situație”.

Ea a descris cum a încercat să rămână pozitivă.

„În acel moment, mi-am dat seama că Dumnezeu mă trimisese într-un loc în care puteam face ceva cu adevărat semnificativ – îi puteam ajuta pe ceilalți ostatici. Din acel moment, nu mi-a mai păsat dacă voi continua să trăiesc sau ce se va întâmpla cu mine. Pur și simplu mi-am lăsat deoparte toate problemele și m-am transformat dintr-o persoană temătoare, cu multe anxietăți, într-o persoană puternică și încrezătoare”.

Cohen a fost eliberată din captivitatea Hamas după 55 de zile. Partenerul ei, Sasha Troufanov, este încă în captivitate, conform CNN.

Noam Peri, al cărei tată, Chaim Peri, a fost ucis în captivitatea Hamas, s-a adresat de asemenea mulțimii, amintindu-și cum a petrecut familia sa ajunul tragediei:

„Pentru prima dată, tatăl meu a împărtășit cu noi povestea sa din Războiul de Yom Kippur. A fost o seară tristă, dar emoționantă, în care ne-am unit cu toții. Chiar la această oră, anul trecut, încă stăteam și îl ascultam povestind acea primă seară de 6 octombrie 1973, când a călătorit de la Nir Oz în adâncul Sinaiului. L-am ascultat cu atenție, iar la sfârșitul serii ne-am luat rămas bun cu îmbrățișări, sărutări și multă dragoste”.

Chaim Peri a fost răpit din kibbutzul Nir Oz pe 7 octombrie. Trupul său a fost recuperat de armata israeliană împreună cu trupurile altor cinci ostatici la mijlocul lunii august.

Marele eșec al serviciilor secrete din Israel: detaliul ignorat, care ulterior a aruncat în aer Orientul Mijlociu

UPDATE – Biroul Electoral Central a respins ca inadmisibilă a doua candidatură depusă de Diana Şoşoacă la alegerile prezidenţiale – OFICIAL