Un articol din Washington Post a fost picătura care a umplut paharul – Șefa serviciilor secrete americane declanșează războiul surselor

„Politizarea serviciilor noastre de informații și scurgerea de informații clasificate pun în pericol securitatea națiunii noastre și trebuie să înceteze. Cei care scurg informații clasificate vor fi găsiți și trași la răspundere în cea mai mare măsură a legii”, a declarat Gabbard într-o postare pe X.

„Astăzi, am sesizat Departamentul de Justiție cu privire la două SCURGERI ale comunității de informații în vederea sesizării penale, o a treia sesizare penală fiind pe drum, care include scurgerea ilegală recentă către Washington Post”, a adăugat ea.

Gabbard făcea aluzie la o dezvăluire privind Iranul și Israelul către The Washington Post, la care a făcut referire în martie, când și-a anunțat ancheta privind diverse scurgeri de informații către mass-media.

Postarea nu a dezvăluit informații suplimentare, inclusiv cine ar fi putut fi subiectul sesizărilor. Rămâne de văzut dacă Departamentul de Justiție (DOJ) și FBI-ul său analizează chestiunea și decid dacă sunt justificate acuzații.

„Acești criminali ai statului paralel au divulgat informații clasificate în scopuri politice partizane pentru a submina agenda lui POTUS. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu [DOJ] și [FBI] pentru a investiga, termina și urmări în justiție acești criminali”, a conchis Gabbard.

Veteran de război și fost deputat din Hawaii, Gabbard a fost confirmată de Senatul condus de Partidul Republican pentru a deveni director al serviciilor naționale de informații în cadrul administrației președintelui Donald Trump la mijlocul lunii februarie printr-un vot de 52-48.

O lună mai târziu, Gabbard a promis să urmărească persoanele care divulgă informații în cadrul vastei Comunități de informații a SUA, care are 18 membri care includ CIA, Agenția Națională de Securitate, ramuri militare și FBI.

„Comunitatea de informații a națiunii noastre trebuie să se concentreze asupra misiunii noastre de securitate națională. Scurgerile de informații motivate politic subminează securitatea noastră națională și încrederea poporului american și nu vor fi tolerate”, a declarat Gabbard la acea vreme într-o amenințare postată pe X.

„Din păcate, astfel de scurgeri de informații au devenit ceva obișnuit, fără nicio anchetă sau responsabilitate. Asta se termină acum. Cunoaștem și urmărim cu agresivitate pe cei care au divulgat informații recent din cadrul Comunității informațiilor și îi vom trage la răspundere”, a continuat ea.

Gabbard a enumerat apoi câteva „exemple recente de scurgeri neautorizate de informații” din cadrul Comunității informațiilor, care au dus la dezvăluiri către The Washington Post, HuffPost și The Record. Ea a menționat, de asemenea, o „scurgere de informații din cadrul CI care a împărtășit informații despre relația SUA – Rusia cu NBC”.

Ea a încheiat postările de pe X prin a spune: „Orice divulgare neautorizată de informații clasificate este o încălcare a legii și va fi tratată ca atare”.

Ancheta a fost anunțată înainte ca redactorul-șef al The Atlantic, Jeffrey Goldberg, să raporteze pentru prima dată că a obținut acces la un grup de chat Signal în care oficiali importanți ai administrației Trump discutau despre planuri de lovituri aeriene asupra teroriștilor houthi susținuți de Iran în Yemen.

Consilierul pe probleme de securitate națională Mike Waltz și-a asumat responsabilitatea pentru această încălcare, care a fost legată de funcția „sugestie automată” de pe iPhone-ul său. Administrația Trump a negat însă că ar fi existat informații clasificate în conversație, iar președintele l-a susținut pe Waltz.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Cum ar putea haosul politic din Turcia să lovească o Europă deja avidă de energie

INS: La finalul anului 2024, România avea 1.137 km de autostrăzi şi 121 km de drumuri expres. Lungimea liniilor de cale ferată de folosinţă publică în exploatare însuma 10.611 km