Un conflict diplomatic uriaș: China somează conducerea NATO să nu mai pericliteze securitatea Europei

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Mao Ning, a cerut alianţei, într-o conferinţă de presă, să reflecteze la „consecinţele alimentării confruntării dintre părţi”.

Mao Ning a cerut NATO să „nu mai discrediteze China”.”Sperăm ca NATO să îşi corecteze percepţiile greşite despre China”, a adăugat purtătorul de cuvânt, care şi-a descris ţara drept „puterea cu cele mai bune rezultate în materie de pace şi securitate”.

„Dezvoltarea Chinei înseamnă o creştere a forţelor pentru pace şi a factorilor de stabilitate”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

Mark Rutte a declarat joi că Beijingul nu poate continua să sprijine Rusia în invadarea Ucrainei fără ca acest lucru să implice repercusiuni asupra intereselor şi reputaţiei sale.

„China a devenit un facilitator decisiv al războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Şi nu poate continua să alimenteze cel mai mare conflict din Europa de după cel de-al doilea război mondial fără ca acest lucru să aibă repercusiuni asupra intereselor şi reputaţiei sale”, a subliniat Rutte într-o conferinţă de presă la finalul primei zile a unei reuniuni a miniştrilor aliaţi ai apărării.

Secretarul general al NATO a deplâns faptul că „ţări aflate la mii de kilometri distanţă – precum Iran, China şi chiar Coreea de Nord – pot deveni sabotori ai securităţii în propria noastră curte”.

De la începutul războiului din Ucraina, China a menţinut o poziţie ambiguă în care a cerut respectarea „integrităţii teritoriale a tuturor ţărilor”, inclusiv a Ucrainei, şi atenţie pentru „preocupările legitime ale tuturor ţărilor”, cu referire la Rusia, notează agenţia spaniolă de presă.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Zelenski vrea ca Ucraina să exporte arme

Vrancea: Femeie împuşcată cu un pistol de tip airsoft de căttre un bărbat / Între cei doi a izbucnit un conflict