Un depozit de petrol din regiunea Kursk este în flăcări după un atac cu drone al Ucrainei

Trei rezervoare de la un depozit de petrol din regiunea Kursk din Rusia au luat foc ca urmare a unui atac cu dronă lansat de Ucraina, a declarat duminică guvernatorul regional interimar Aleksei Smirnov, relatează Reuters.

Nimeni nu a fost rănit în urma atacului, iar incendiul de la unul dintre rezervoare a fost stins rapid. Cu toate acestea, 82 de pompieri şi 32 de unităţi de echipament au fost implicate în încercarea de a stinge incendiile la celelalte două rezervoare, a declarat Smirnov pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Ministerul rus al Apărării a declarat pe Telegram că sistemele sale de apărare aeriană au distrus două drone deasupra regiunii Kursk. Smirnov a declarat că dronele au avariat, de asemenea, câteva clădiri rezidenţiale din regiune, rănind o persoană.

Reuters nu a putut verifica în mod independent rapoartele, iar Ucraina nu a făcut niciun comentariu imediat.

Ambele părţi neagă că ar viza civili în războiul lansat de Rusia împotriva vecinului său mai mic în februarie 2022. Kievul a declarat că atacurile sale asupra infrastructurii energetice, militare şi de transport a Rusiei sunt un răspuns la atacurile continue ale Moscovei asupra teritoriului ucrainean.

Fosta gimnastă ungară Henrietta Onodi a suferit un atac de cord şi are nevoie de bani pentru recuperare. Familia cere fonduri în social media

Marcel Ciolacu: Partea de cofinanţare la fondurile europene, la PNRR este, ca şi procente, aproape 50 la sută, aici e cea mai mare parte din deficitul despre care vorbim/ Nu voi opri investiţiile