Un director al CrowdStrike va depune mărturie într-o comisie a Camerei Reprezentanţilor a SUA despre pana IT globală provocată de un soft defect

Un director executiv al companiei de securitate cibernetică CrowdStrike va depune mărturie în faţa unei subcomisii a Camerei Reprezentanţilor din SUA pe 24 septembrie cu privire la actualizarea defectuoasă a software-ului companiei care a provocat o întrerupere globală a programelor IT, relatează Reuters.

Adam Meyers, vicepreşedinte senior la CrowdStrike, va depune mărturie în faţa subcomisiei pentru securitate cibernetică şi protecţie a infrastructurii interne a Camerei Reprezentanţilor.

”Având în vedere impactul semnificativ pe care l-a avut actualizarea defectuoasă a software-ului CrowdStrike asupra americanilor şi asupra sectoarelor critice ale economiei – de la aviaţie la serviciile medicale – trebuie să restabilim încrederea în IT-ul care stă la baza serviciilor de care depind americanii zilnic”, a spus reprezentantul Mark Green, care prezidează comisia de securitate internă.

Comisia a trimis în iulie o scrisoare către CEO-ul CrowdStrike, George Kurtz, în care îi cere să depună mărturie despre întreruperea globală a funcţionării programelor informatice.

CrowdStrike nu a comentat informaţia.

Incidentul din 19 iulie a dus la anulări de zboruri la nivel mondial şi a afectat industriile din întreaga lume, inclusiv bănci, asistenţă medicală, companii media şi lanţuri hoteliere.

Întreruperea a perturbat serviciile de internet, afectând 8,5 milioane de dispozitive care funcţionează cu Microsoft Windows.

Compania Delta Air Lines, de exemplu, a promis că va lua măsuri legale după ce a declarat că întreruperea a forţat-o să anuleze 7.000 de zboruri care au afectat 1,3 milioane de pasageri în cinci zile şi a costat 500 de milioane de dolari.

CrowdStrike a respins afirmaţia Delta, că ar trebui să fie acuzată de întreruperile masive de zboruri.

La începutul săptămânii trecute, CrowdStrike şi-a redus previziunile privind veniturile şi profitul, ca urmare a actualizării software defectuoase şi a spus că mediul de afaceri va rămâne provocator timp de aproximativ un an.

CrowdStrike a dezvăluit săptămâna trecută că a primit întrebări de la autorităţile guvernamentale americane cu privire la incident.

 

Israel: Cei şase ostatici au fost împuşcaţi de mai multe ori de la mică distanţă, cu 48 până la 72 de ore înainte de efectuarea autopsiilor

Parlamentul se reuneşte în sesiunea de toamnă, ultima din această legislatură / Activitatea, influenţată de cele două runde de alegeri, prezidenţiale şi parlamentare / Preşedintele interimar al Camerei Alfred Simonis, renunţă la funcţia