Un mort, opt răniţi şi două nave civile avariate într-un atac cu rachete la Odesa. În trei luni, Rusia a lovit de 60 de ori porturile Ucrainei

Un nou atac cu rachete ruseşti asupra portului ucrainean Odesa de la Marea Neagră a ucis luni o persoană şi a rănit cel puţin opt, avariind totodată două nave civile şi un depozit de cereale, au anunţat autorităţile ucrainene, relatează Reuters.

Moscova şi-a intensificat atacurile asupra infrastructurii portuare din sudul Ucrainei în ultimele săptămâni. Astfel de atacuri, care au avariat în total patru nave sub pavilion străin începând cu 6 octombrie, au dus deja la creşterea tarifelor de asigurare.

„Infrastructura portuară a devenit încă o dată ţinta inamicului. O persoană a fost ucisă şi alte opt au fost rănite”, a anunţat Oleh Kiper, guvernatorul regional. Toate victimele erau civili. Potrivit lui Kiper, doi dintre răniţi erau în stare gravă.

Una dintre cele două nave lovite luni a fost un vrachier sub pavilion Palau, Optima, care a suferit avarii şi într-un alt atac cu rachete balistice săptămâna trecută, a declarat vicepremierul Oleksii Kuleba pe Telegram.

Atacul a avariat, de asemenea, o navă civilă sub pavilion Belize şi o instalaţie de depozitare a cerealelor.

Ucraina a declarat că Rusia a efectuat aproape 60 de atacuri asupra porturilor sale în ultimele trei luni, ceea ce a dus la deteriorarea şi distrugerea a aproape 300 de instalaţii de infrastructură portuară şi a 22 de nave civile.

Managerul al Spitalului de Boli Infecţioase Bucureşti: Rata de vaccinare ar trebui să fie la peste 95 la sută şi suntem undeva la o medie de 60-70 la sută

Senatorul Virgil Guran deschide lista PNL Dâmboviţa la Senat