Un nou protest al angajaţilor din Senat, la biroul preşedintelui Ilie Bolojan / Aceştia spun că nu sunt primiţi la negocieri

Angajaţi din Senat protestează, luni, în faţa biroului preşedintelui Ilie Bolojan, acuzându-l că nu îi primeşte la discuţii pe tema reorganizării instituţiei.

Mai mulţi angajaţi ai Senatului protestează, luni, în faţa biroului preşedintelui Senatului, Ilie Bolojan, după decizia de reorganizare a instituţiei prin reducerea de posturi. Cristina Târteaţă, angajată a Senatului, a declarat că nu au fost primiţi la negocieri de către preşedintele Senatului.

”Nu am fost primiţi la negocieri, până acum”, a spus ea.

Întrebată dacă speră să se renunţe la disponibilizări, aceasta a declarat: ”Credeţi că dacă nu speram lucruăl ăsta, mai făceam toate aceste acţiuni? Sperăm într-o dreptate, nu într-o nedreptate care ni se întâmplă astăzi. Sperăm într-o analiză corectă, nu într-o analiză simplistă pentru o reorganizare”, a afirmat aceasta.

”Vă dau un exemplu, comisia pentru Transporturi şi Infrastructură, organigrama veche prevede 5 posturi, cea nouă, trei posturi. Dintre aceste trei posturi, două nu pot fi desfiinţate pentru că pe unul se află o mamă în creştere copil şi celălalt post este suspendat de drept. Deci, conform legislaţiei în vigoare, ele nu pot fi atinse”, a mai spus Târteaţă.

Mai mulţi angajaţi ai Senatului au declanşat pe 22 ianuarie un protest spontan, în timp ce preşedintele acestei Camere, Ilie Bolojan, făcea declaraţii despre măsurile de reorganizare a instituţiei.

Protestatarii i-au atras atenţia lui Bolojan că ”preşedinţia Senatului, ca toate funcţiile acestea, sunt efemere”. Bolojan a mers lângă protestatari pentru a discuta cu ei, spunând: ”Vor fi concursuri corecte şi cei care stăpânesc meserie le vor câştiga. Sinecurile politice se vor încheia”. El a fost huiduit atunci de angajaţii nemulţumiţi.

Klaus Iohannis: Sper ca această campanie să ducă la o alegere care dă României un preşedinte care menţine linia europeană şi care duce România mai departe spre dezvoltare

Iohannis: Trebuie crescute cheltuielile pentru apărare şi cred că România a dat un exemplu bun. Am ajuns la 2,5% din PIB. Pe de altă parte, este clar că trebuie să lucrăm mult mai bine împreună