Un nou scandal între PNL și Guvern pe tema pensiilor militarilor. Andronache: ‘Proiectul nu are niciun element de neconstituţionalitate’

”Am constatat înregistrarea punctului de vedere al Guvernului pe proiectul de lege referitor la modificarea pensiilor militare, situaţie în care solicităm în mod expres deblocarea procedurii, pentru adoptarea acestui proiect, astăzi. Este important de subliniat faptul că, la ora aceasta, nu ştim în clar care sunt comisiile sesizate în fond cu acest proiect, dacă sunt patru comisii sesizate în fond sau sunt cinci comisii sesizate în fond”, a anunţat Andronache.

Deputatul PNL a precizat că ”PSD a refuzat procedura de urgenţă, aşa cum au propus-o ei, la momentul în care a fost sesizată Camera Deputaţilor cu acest proiect”.

”Refuzând procedura de urgenţă, aceasta este consecinţa, s-a aşteptat publicarea punctului de vedere al Guvernului, urmând a fi reluată discuţia despre comisiile sesizate. Solicităm ca astăzi să se clarifice toată această chestiune, să fie sesizate comisiile în fond cu acest amendamente. Dacă cineva doreşte să depună amendamente la proiectul nostru, să dezbatem astăzi sau cel târziu mâine în comisiile raportoare proiectul, astfel încât să putem desfăşura o şedinţă de plen zilele următoare, pentru a adopta în primă cameră sesizată acest proiect”, a mai arătat Gabriel Andronache.

El a menţionat că ”toate aceste elemente destul de tehnice decurg din refuzul PSD de a accepta procedura de urgenţă pe care liberalii au propus-o iniţial”.

Despre punctul de vedere al Guvernului, pe proiectul de lege, care ridică problema constituţionalităţii acestei propuneri legislative şi impactul bugetar, evaluat la 4,4 miliarde de lei, Andronache a subliniat că Guvernul României a dat un punct de vedere dar asta nu înseamnă că iniţiatorii sunt de acord cu cele scrise în acest punct de vedere.

”Bineînţeles că sunt aspecte de care este bine să ţinem cont. Totuşi, punctul de vedere al Guvernului, aşa cum v-am mai spus, este un punct de vedere consultativ, nu împiedică dezbaterea şi adoptarea propunerii legislative. De aceea am făcut şi apel să deblocăm procedura, pentru ca proiectul să poată fi pus în dezbatere”, a mai arătat deputatul PNL.

Liderul deputaţilor PNL a mai spus că proiectul nu are niciun fel de element de neconstituţionalitate, cel puţin în această formă.

”Nu văd care este încălcarea dispoziţiei Constituţiei, atunci când vorbim despre aplicarea unui mecanism pe care sau de care beneficiază toţi pensionarii din România, cu excepţia pensionarilor din acest sistem de ordine publică, sistemul de apărare, ordine publică. Nu este vorba de o recalculare dublă. (..) Vorbim despre mecanismul, formula matematică pe care legea în vigoare o utilizează,  pentru a stabili care este pensia unui om care este la pensie, din acest sistem”, a afirmat Andronache.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Tehnicianul Erik ten Hag a fost demis de la Manchester United

Echipa lui Mircea Geoană, reacție la acuzațiile Elenei Lasconi: ‘Este nedemn / Să explice urgent ce a vrut să spună exact’