Un nou trend pe TikTok ia amploare: Femeile își taie părul din cauza relațiilor toxice

Femeile declară că nu mai vor să semene cu persoanele abuzate de parteneri.

„M-am tuns și m-am schimbat complet pentru că nu mai voiam să arăt ca fata pe care a abuzat-o” (@mvldzv)

„El voia să am părul lung, așa că le-am tăiat scurt, nu-mi va mai controla acțiunile” (@shellebell98)

„Când mă simt abuzată, îmi tund părul și mă face să mă simt mai bine pentru că îmi dă control” (@polytrolleydeliverance)

Acestea sunt doar câteva dintre mărturiile publicate pe TikTok care arată un nou aspect al raportului dintre sănătatea psihică și transformările coafurei.

Tunderea părului pentru a închide un capitol din viață nu este nimic nou, de fapt este o practică atât de comună încât are chiar și un nume. Așa-numita tunsoare „Breakup” este acea tunsoare care se face pe valul emoțional provocat de o rupere amoroasă sau de un eveniment puternic, cum ar fi un nou loc de muncă sau o mutare.

Însă creatoarele de conţinut de pe TikTok au ajuns această practică la un alt nivel: tot mai multe femei își fac publică tunsoarea, de obicei extravagantă, pe rețeaua de socializare, după ce au încheiat o relație toxică, arătând cu mândrie coafura care le-a ajutat să se îndepărteze de un partener violent.

Psihologii consultaţi de publicaţia La Repubblica susţin că tunderea părului poate reprezenta un gest simbolic de transformare și renaștere, care te ajută să recâștigi controlul asupra unor aspecte din viața ta.

Asta pentru că părul este o parte vizibilă și tangibilă a corpului care exprimă identitatea și experiențele personale. Schimbarea lor înseamnă trimiterea unui semnal al voinței sale transformatoare, un nou impuls și reprezentarea, la nivel simbolic, a posibilității de a renunța la trecut și de a începe un nou capitol al existenței.

Româncă ucisă de un militar american / Femeia a fost spulberată de o mașină în timp ce aștepta autobuzul – Localnicii sunt șocați

VIDEO Mureş: Designeri de renume, la Gala AutentiCita, eveniment de promovare a creativităţii şi a talentului local