Un pacient recalcitrant s-a aruncat din ambulanța care îl ducea la spital

 

Echipajul de prim ajutor calificat SMURD Deda a fost solicitat, miercuri seara, în jurul orei 20.00, prin apel 112, să intervină pentru evaluarea medicală a unui pacient de 25 de ani, din localitatea Răstolița, care acuza dureri abdominale.

La sosirea echipajului, pacientul era în stare relativ bună și nu a dorit transportul la o unitate medicală pentru investigații amănunțite.

Membrii echipajului de prim ajutor au anunțat dorința pacientului, în dispecerat și s-a menționat pe fișa de caz, conform procedurilor.

Ulterior anunțării de către echipajul alocat la fața locului despre refuzul pacientului, la doar câteva minute acesta a revenit asupra deciziei sale și a solicitat transportul la Compartimentul de Primiri Urgențe Reghin.

„Întrucât a refuzat transportul în ambulanță, pe targă, acesta a fost fixat, cu centura de siguranță, pe scaunul din cabina autospecialei. La intrarea în municipiul Reghin, profitând de viteza redusă a ambulanței, din cauza lucrărilor care se efectuau la rețeaua rutieră, pacientul a deschis brusc, în forță, ușa laterală a ambulanței și a sărit în mers”, spun, joi, reprezentanții ISU Mureș.

 

Incidentul s-a soldat cu rănirea tânărului

„Menționăm faptul că pe parcursul procesului de acordare a îngrijirilor medicale, după ce acesta a sărit din ambulanță, persoana a manifestat o stare continuă de agitație, era recalcitrantă, situație care a continuat și la CPU Reghin, sens în care a fost necesar sprijinul forțelor de ordine pentru a-l liniști. Modul în care echipajul de prim ajutor și-a desfășurat activitatea pe parcursul intervenției a fost analizat/verificat la nivelul unității, fără a exista indicii care să concluzioneze încălcări ale conduitei și profesionalismului în raport cu pacientul”, mai spun reprezentanții ISU Mureș.

Peste 74.000 de cazuri de infecţii respiratorii, în săptămâna 30 septembrie – 6 octombrie/ Au fost înregistrate 166 de cazuri de gripă clinică

Ce decizie radicală a luat o femeie, pentru sănătatea ei