Un pas mare către încetarea focului în sudul Libanului – Se așteptă un armistițiu în următoarele ore ore

Un oficial al administrației a declarat cîă acordul prevede o încetare a focului pentru 21 de zile de-a lungul liniei care desparte Libanul de Israel și Înălțimile Golan.

„Pe parcursul acestor 21 de zile, părțile vor negocia în vederea unei potențiale soluționări a conflictului care continuă de când Hezbollah a lansat atacul din 8 octombrie și pentru a ajunge la un acord global de-a lungul liniei albastre care să permită locuitorilor să se întoarcă la casele lor atât în Liban, cât și în Israel”.

Oficialul a subliniat că această propunere de încetare a focului se referă doar la granița de nord și nu se extinde la Gaza, unde continuă ofensiva militară a Israelului împotriva Hamas, dar că o pauză în luptele dintre Israel și Hezbollah ar crea „spațiul” pentru progrese în Gaza.

„Se câștigă timp și spațiu pentru a încerca să se ajungă la un acord în Gaza în conformitate cu acordul privind ostaticii pe care l-am discutat”, a spus oficialul american.

Anterior, Franța a anunțat că eforturile vor continua în orele următoare pentru a încheia un acord privind o încetare a focului pentru 21 de zile în conflictul din Liban dintre Israel și grupul militant Hezbollah susținut de Iran.

Restricții la importul de trofee – Botswana ameniță cu sacrificarea a 20.000 de elefanţi

România ar putea intra definitiv în Schengen, în următoarele 2 săptămâni: Alegerile din Austria sunt cruciale