Un primar normand, exasperat de vremea rea, publică o hotărâre împotriva ploii

Primarul din Coulonces, o mică comună normandă din Orne, a dat o hotărâre a municipalităţii ”să se oprească ploaia”, dacă e posibil cu o mână de ajutor ”de dincolo”, în contextul unui început de vară ploios în regiune, declară el miercuri AFP.

Într-o hotărâre municipală semată marţi, postată pe reţele de socializare, ”se prescrie ca la 15 iulie şi în lunile august, septembrie şi ne reversăm până în octombrie, ca ploaia să se oprească şi ca o adiere uşoară şi un soare strălucitor să-i ia locul”.

La fel de plin de umor, Articolul 3 al hotărârii pevede ca ”rectorilor parohiilor din partea de nord a Franţei să li se ceară contribuţia printr-o comunicare cu prioritate cu (lumea de) dincolo şi să fie aşadar însărcinaţi cu executarea prezentei hotărâri”.

Intervievat de AFP miercuri dimineaţa, primarul acestui sat cu 227 de locuitori, situat între Alençon şi Caen, Daniel Marrière, recunoaşte că ”n-a mai văzut o vreme ca asta” în această perioadă a anului.

”Ieri dimineaşă (marţi) ploua abundent, afară era gri de abia dacă se vedea ceva. A fost nevoie de iluminat mult timp în case”, îşi justifică hotărârea Marrière.

”Mi-am zis că (acum) este momentul sau niciodată să o fac, pentru a-i face pe oameni să zâmbească puţin”, a declarat el, adăugând că a primit multe vorbe bune de la locuitori după difuzarea hotărârii.

Palatul Buckingham deschide vizitatorilor camera cu celebrul balcon

Giannis Antetokounmpo va fi portdrapelul Greciei la Jocurile Olimpice de la Paris