Un star de la Hollywood a trecut cu oile peste un pod din Londra – VIDEO

Actorul de la Hollywood Damian Lewis a participat la o tradiţie „excentrică” care datează de sute de ani, trecând cu oile peste râul Tamisa, relatează BBC.

Duminică, starul s-a alăturat celor peste 1 000 de membri ai Freemen of the City care şi-au condus oile pe o rută comercială istorică.

Actorul câştigător al Globului de Aur şi al premiului Emmy, care este el însuşi un Freeman of the City, a descris evenimentul ca fiind „fabulos”.

Evenimentul face parte din sărbătorile care au început în 2013 pentru a marca dreptul medieval de a aduce produse la piaţă peste Tamisa fără a plăti taxe.

Lewis a purtat haina de lână a bunicului său şi un baston în timp ce conducea animalele peste podul Southwark.

Bărbatul în vârstă de 53 de ani a declarat că a fost invitat să participe de către Worshipful Company of Woolmen, una dintre cele mai vechi companii de lână din oraş, care datează din 1180.

„A fost fabulos, mă aflu aici în această zi excentrică, foarte britanică, onorând o veche tradiţie în care Freemen din City of London îşi pot conduce oile… fără taxă, gratuit, peste pod – London Bridge, aşa cum era pe atunci – în oraşul Londra pentru a-şi vinde produsele”, a spus el.

Master Woolman al Worshipful Company of Woolmen, Manny Cohen, a declarat că străbunicul, bunicul şi fratele lui Lewis au fost toţi Lord Mayor ai Londrei.

Cei care ocupă această funcţie sunt aleşi anual şi conduc organismul de conducere al City of London Corporation.

Lewis a studiat la Guildhall School of Music and Drama şi „are o legătură foarte strânsă cu oraşul Londra”, a adăugat Cohen.

Acesta a explicat că tradiţia de trecere a oilor peste Podul Londrei a fost reînviată în urmă cu aproximativ 15 ani, iar evenimentul are loc uneori pe Podul Southwark, în funcţie de planurile de trafic.

„Am început cu câteva oi şi acum a căpătat o viaţă proprie şi este un eveniment uriaş – este al doilea cel mai mare eveniment în aer liber al oraşului Londra, în afară de Lord Mayor’s Show”, a adăugat el.

 

Gimnastică aerobică: România a obţinut două medalii de argint la Mondialele de la Pesaro

Volei masculin: Rapid Bucureşti a câştigat Supercupa României în faţa campioanei Corona Braşov