Un tribunal din SUA a hotărât împotriva Booking.com într-un proces cu Ryanair privind folosirea fără permisiune a datelor de pe site-ului companiei aeriene

Un tribunal american a hotărât că Booking.com a încălcat Legea privind frauda şi abuzul informatic accesând o parte a site-ului Ryanair fără permisiune, au arătat documentele instanţei, citate de Reuters.

Compania aeriană irlandeză, cea mai mare din Europa după numărul de pasageri, a declarat că decizia va ajuta la stoparea folosirea neautorizată a unor date de către site-urile de rezervări.

Booking.com a spus că a fost dezamăgită de decizie şi că plănuieşte să facă recurs.

Ryanair a lansat în ultimii ani o serie de acţiuni în justiţie împotriva platformelor de rezervare terţe care îi revind biletele fără permisiune.

Se spune că companiile, care folosesc software de scraping pentru a găsi şi revinde bilete, adaugă taxe suplimentare şi îngreunează contactarea pasagerilor de către operatorii aerieni.

Un juriu din cadrul Tribunalului Districtual din Delaware a constatat în unanimitate că Booking.com a încălcat Legea privind frauda şi abuzul informatic şi că a determinat o terţă parte să acceseze părţi ale site-ului Ryanair fără autorizaţie, ”cu intenţia de a frauda”, potrivit verdictului.

Instanţa a respins, de asemenea, acuzaţiile Booking.com conform cărora Ryanair ar fi defăimat platforma de rezervare şi că operatorul aerian a fost implicat într-o concurenţă neloială.

”Sustinem că permiterea clienţilor de a accesa şi a compara tarifele din industria de turism promovează alegerea consumatorilor”, a declarat un purtător de cuvânt al Booking.com, într-o declaraţie trimisă prin e-mail.

Ryanair, care în ultimele luni a semnat acorduri cu o serie de agenţii de turism online pentru revânzarea autorizată a biletelor, a spus că speră că decizia va crea un precedent.

”Ne aşteptăm ca această hotărâre să pună capăt pirateriei pe internet şi suprataxării comise atât asupra companiilor aeriene, cât şi asupra altor companii de turism şi consumatori prin activitatea ilegală a OTA (agentul de turism online) Pirates”, a declarat directorul general al Ryanair, Michael O’Leary, într-un comunicat.

El a spus că speră că decizia va forţa agenţiile de protecţie a consumatorilor din Marea Britanie şi din Europa să ia măsuri pentru a interzice folosirea ilegală a datelor publicate pe site-uri şi suprataxarea consumatorilor pentru zboruri şi servicii auxiliare.

 

Drama femeilor somaleze supuse mutilării genitale. Multe dintre ele, stabilite în Europa, optează pentru reconstrucţie

Campania lui Biden a depăşit cheltuielile şi veniturile campaniei lui Trump în luna iunie