Ungaria este pregătită să medieze între Bulgaria şi Macedonia de Nord pentru „o soluţie acceptabilă pentru ambele părţi”

Orbán a calificat drept o greşeală istorică separarea Macedoniei de Nord şi Albaniei pe calea aderării la UE.

„Popoarele şi ţările din Balcanii de Vest merită mult mai mult decât ceea ce primesc de la Bruxelles. Macedonia de Nord este candidată la aderarea la UE din 2005, împreună cu Croaţia. De atunci, croaţii sunt deja membri ai UE, iar negocierile cu Macedonia de Nord nici măcar nu au început. Aceasta este o greşeală istorică care poate creşte, deoarece ţara va fi plasată în spatele Albaniei şi nu există niciun motiv. Va fi o provocare pentru guvern să se lupte împotriva acestei atitudini incorecte”, a comentat prim-ministrul Ungariei.

Potrivit premierului Macedoniei de Nord, Hristijan Mickoski, doar două părţi au fost mulţumite de decizia de a separa Republica Macedonia de Nord de Albania pe calea spre aderarea la UE – „politicienii din statul vecin din est (Bulgaria) şi opoziţia” din Macedonia de Nord.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Liliacul lovește din nou: Un bărbat a murit, după ce a intrat în contact

Bursele europene au închis vineri la un nou maxim record; creştere a acţiunilor giganţilor luxului, susţinute de stimulentele din China