Unul dintre marii jucători din energie se pregătește să dea lovitura pe piața asigurărilor

 

„Există în momentul de faţă o serie de discuţii cu reprezentanţii Electrica. Electrica este unul dintre furnizorii de utilităţi care au peste 3 milioane de abonaţi şi încercăm să simplificăm din punct de vedere birocratic toată procedura, astfel încât Electrica să devină un intermediar, să devină canal de distribuire a asigurării PAD. Ideea este că mecanismele sunt create, urmează să fie create noi mecanisme, acestea legate de utilităţi ar reprezenta o variantă foarte bună, mai ales că, iată, avem şi experienţe anterioare în sensul acesta cu reţinerea pe factură a unei sume lunare, astfel încât să nu existe impactul de 100 lei, să poată să fie suportat de orice cetăţean şi cred că în perioada următoare vom reuşi să încheiem parteneriatul cu Electrica„, a declarat, marţi, prim-vicepreşedintele ASF, Gabriel Avramescu, la un eveniment de specialitate.

Acesta a precizat că miercuri sunt programate noi discuţii în acest sens.

„De altfel, mâine vom avea încă o rundă de discuţii cu cei de la Electrica pentru a încheia acest parteneriat şi pentru a avea în piaţă un canal de distribuţie care să fie cât mai aproape de oameni”, a adăugat el, la la masa rotundă cu tema „Ce (Cine) îi convinge pe români să nu-şi asigure locuinţele”, organizată de DC Media Group, potrivit Agerpres.

În altă ordine de idei, Avramescu a subliniat că asigurările obligatorii pot fi încheiate şi la nivel local, de personalul din primării, însă acesta trebuie să urmeze cursuri de specialitate.

„Ca o completare, anul trecut a fost modificată legea privind PAD-ul şi există posibilitatea de a încheia şi la nivel local astfel de asigurări de către personalul din primării sau din serviciile din subordinea consiliilor locale, doar că ei trebuie să urmeze acele cursuri care trebuie făcute la ISF (Institutul de Studii Financiare – n. r.) şi să urmeze după procedura de certificare”, a susţinut reprezentantul ASF.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Angajaţi EY din SUA, concediaţi după ce au participat la mai multe cursuri online în acelaşi timp

Liga Profesionistă de Fotbal anunță echipa etapei în Superligă