UPDATE – Apele Române continuă intervenţiile în zonele vulnerabile / Diguri provizorii pentru a stopa apa în cazul unei breşe / Peste 400 de saci pe braţul Borcea / Debitul Dunării poate ajunge la 9500 mc/s. / Comandament energetic

Apele Române anunţă, sâmbătă, că se continuă intervenţiile în zonele vulnerabile, fiind realizate diguri provizorii pentru a stopa apa în cazul unei breşe. Acestea sunt ridicate până la cotele prognozate ale Dunării, de 9500 mc/s. Peste 400 de saci vor fi amplasaţi pe braţul Borcea.

”Intervenim cu forţele proprii în zonele vulnerabile! Apele Romane Buzau-Ialomita prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Călăraşi continuă construirea unor diguri provizorii din saci geocontaineri, paralel cu linia de apărare existentă, menite să stopeze pătrunderea apelor în cazul apariţiei unor breşe”, a transmis, sâmbătă, Administraţia Naţională Apele Române.

Instituţia precizează că pe o lungime de 350 metri, în zona Baital, pe braţul Borcea, pe malul drept al Dunării, vor fi montaţi în aceste zile peste 400 de saci. De asemenea, în zona Ciocăneşti- Călăraşi, pe o lungime de 150 de metri, au fost montaţi deja 180 de saci.

”Digurile vor fi ridicate până la cotele prognozate, de 9500 mc/s. Dacă situaţia o va impune, linia de apărare se va supraînălţa cu încă un rând de saci, formaţiile noastre fiind în teren şi monitorizând strict situaţia”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit specialiştilor, debitele Dunării sunt astăzi de 7300 mc/s şi vor fi în creştere în următoarele zile ajungând până la 8000 mc/s.

”Având în vedere avertizările hidrologice emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, pe anumite secţiuni, în aval de Turnu Măgurele, debitele Dunării pot ajunge până la 9200-9500 mc/s”, au mai transmis specialiştii.

Meteorologii anunţă n continuare ploi în întreaga ţară, până luni. În unele zole va fi cod portocaliu, cu cantităţi însemnate de apă care vor cădea într-un interval scurt de timp.

 

Blinken acuză China de susţinerea ”maşinii de război ruseşti” într-o întâlnire cu omologul său chinez Wang Yi în marja Adunării Generale a ONU şi cere Beijingului să înceteze

Jaqueline Cristian, victorie mare la China Open. A eliminat-o în turul doi pe Krejcikova, locul 10 mondial şi favorită 7, după un meci de aproape trei ore