UPDATE-Armata israeliană anunţă că a recuperat cadavrele a şase ostatici în Fâşia Gaza, într-o operaţiune comună cu Shin Bet. Moartea a cinci bărbaţi a fost anunţată de armată în ultimele luni. Kibuţul Nir Oz a anunţat moartea celui de-al şaselea marţi

Armata israeliană anunţă marţi că a recuperat şi repatriat din Fâşia Gaza, cadavrele a şase ostatici răpiţi de Hamas, în cursul unei operaţiuni comune cu serviciile de securitate internă Shin Bet, relatează AFP.

Este vorba despre Alexander Dancyg (76 ani), Yagev Buchshtab (35 ani), Yoram Metzger (80 ani), Nadav Popplewell (51 ani), Haim Peri (80 ani) şi Avraham Munder (79 ani)

”Inimile noastre suferă din cauza acestei pierderi teribile”, a reacţionat pe X premierul Benjamin Netanyahu, care a promis că Israelulu ”va continua să facă totul pentru a aduce înapoi persoanele noastre răpite”.

O fostă ostatică a declarat AFP că cei şase bărbaţi erau ţinuţi împreună într-un tunel după ce au fost răpiţi de către mişcarea islamistă palestiniană la 7 octombrie.

Moartea primilor cinci ostatici era cunoscută, însă cea lui Avraham Munder a fost anunţată marţi de către kibuţul său, Nir Oz, luat cu asalt de comandouri Hamas la 7 octombrie.

”Kibuţul Nir Oz anunţă cu mare tristeţe moartea lui Avraham Munder, în vârstă de 79 de ani, în captivitate, după luni de tortură psihică şi mentală”, anunţă această comunitate.

Potrivit Formului Familiilor Ostaticilor, Avraham Munder, un veteran al Războiului de Şase Zile din 1967, muncea într-o fabrică din kibuţul Nor Oz.

”Avraham era un mebru apreciat al kibuţului, muncitor, loial şi un cântăreţ talentat în Corul Eshkol”, scrie pe X organizaţia din care face parte familiile ostaticlor.

Potrivit Forumului, Avraham Munder a fost răpit împreună cu soţia sa, Ruth, fiica lor Karen şi nepotul său Ohad, la 7 octombrie.

Ceilaţi trei membri ai familiei au fost eliberaţi după 50 de zile de captivitate.

Fiul lui Abraham şi Ruth, Roy, a fost cusi la 7 octombrie.

AFP: România se roagă şi experimentează împotriva secetei

Green Hours marchează 30 de ani de existenţă cu recitaluri de pian şi jazz