UPDATE-Cel puţin nouă morţi şi peste 300 de răniţi în Liban, în explozii ale unor walkie-talkie la periferia de sud a Beirutului, la funeralii ale unor membri Hezbolah ucişi într-un atac cu pagere marţi, la Saida şi Baalbeck

Cel puţin nouă persoane au fost ucise miercuri în explozii ale unor walkie-talkie aparţinând Hezbollah, la periferia din sudul Beirutului, dar şi în sudul şi estul Libanului, anunţă Ministerul libanez al Sănătăţii, relatează AFP.

Un bilanţ anterior anunţa cel puţin trei morţi şi 100 de răniţi.

”Noul val de explozii ale unor walkie-talkie s-a soldat cu nouă morţi şi peste 300 de răniţi”, anunţă într-un comunicat ministerul.

Aparate walkie-talkie au explodat la periferia de sud a Bairutului – un fief al hezbollah – unde se desfăşurau funeralii ale unor membri Hezbollah ucişi marţi într-un val de explozii similare.

Corspondenţi AFP au anunţat explozii la Daida (sud) şi Baalbeck (est).

Aceste noi explozii au loc la o zi după explozia simultană a unor pagere aparţinând Hezbollah în Liban şi Siria, soldate cu 12 morţi şi aproape 2.800 de răniţi.

Ministerul libanez al Sănătăţii a revizuit miercuri în creştere de la nouă la 12 numărul morţilor în atacul cu pagere de marţi.

Între morţi se află doi copii.

Ministrul libanez al Sănătăţii Firass Abiad a anunţat că peste 300 de răniţi se aflau într-o ”situaţie critică”.

Unii dintre răniţi au fost transferaţi în Siria, iar alţii urmau să fie evacuaţi în Iran, a anunţat el.

Armata libaneză le cere cetăţenilor să nu se adune în apropierea locurilor exploziilor de miercuri..

”Comandamentul armatei le cere cetăţenilor să nu se adunce în locuri în care au avut loc incidente de securitate şi să facă loc la sosirea echipelor medicale”, cere armata pe X, după acest nou val de explozii ale unor aparate de comunicaţii.

Blinken neagă în Egipt că a SUA au fost la curent cu atacul cu pagere împotriva Hezbollah. Moscova acuză Israelul de ”război hibrid” în Liban. Guterres cere ca ”obiectele civile” să nu fie transformate în arme

VIDEO Acțiune de amploare a polițiștilor din România și R. Moldova: Cea mai mare cantitate de drog ‘zombie’ capturată, anul acesta, într-o singură operațiune