UPDATE – Salvamont Argeş: Drumul spre Stâna lui Burnei pe Valea Rea este rupt. Renunţaţi la toate planurile de acces spre Moldoveanu/ Pompierii se deplasează în zonă pentru verificări

Salvamontiştii din Argeş anunţă că drumul care face accesul spre Stâna lui Burnei şi spre Vârful Moldoveanu a fost rupt, sfătuindu-i pe turişti să renunţe la planurile de a ajunge în zonă. Totodată, salvamontiştii vor încerca să îi recupereze pe turiştii aflaţi în partea superioară a traseului. Pompieri de la ISU Argeş se deplasează, duminică, în zona afectată de furtună, pentru a face verificări.

UPDATE – ”În urma codului galben de fenomene meteorologice periculoase, în comuna Nucşoara, Stâna lui Burnei, Vârful Moldoveanu, s-au produs aluviuni şi s-au rupt copaci şi un drum forestier. Astfel, în această dimineaţă, un echipaj de pompieri a început deplasarea în zona respectivă pentru verificarea situaţiei”, a transmis ISU Argeş.

ŞTIREA INIŢIALĂ – ”Drumul spre Stâna lui Burnei pe Valea Rea este rupt, la 5 km în amonte de confluenţa cu Zarna. Vă rugăm să renunţaţi la toate planurile de acces spre Moldoveanu”, au transmis, duminică dimineaţă, reprezentanţii Salvamont Argeş.

Ei au adăugat că, împreună cu alte forţe, vor încerca să evacueze oamenii aflaţi în partea superioară a drumului.

Incendii de vegetaţie în Bucegi, în urma unei furtuni cu trăsnete. Salvamontiştii recomandă turiştilor să evite anumite zone unde urmează să intervină un elicopter folosit la stingerea incendiilor

UPDATE: Alain Delon a murit. Actorul francez avea 88 de ani