UPDATE – Traficul feroviar între Craiova şi Bucureşti, perturbat, duminică după amiază, în urma unui accident în care un autoturism a fost lovit de un tren / O tânără de 21 de ani a murit, un bărbat şi o fetiţă de 2 ani au fost duşi la spital

Circulaţia feroviară între Craiova şi Bucureşti, este blocată, duminică după amiază, în urma unui accident produs în judeţul Dolj, unde un autoturism a fost lovit de un tren. Primele date arată că şoferul nu a respectat semnalele luminoase la trecerea la nivel cu calea ferată. Potrivit ISU Dolj, o tânără de 21 de ani a murit în maşina lovită de tren. Un bărbat de 25 de ani, conştient preluat de un echipaj SMURD, iar o fetiţă de doi ani, conştient, a fost preluată de elicopterul SMURD.

UPDATE – Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează că, începând cu ora 16:13, circulaţia trenurilor este temporar oprită  pe ambele fire de circulaţie între Jianca – HM Leu, ca urmare a unui accident produs la trecerea la nivel cu calea ferată semnalizata cu barieră automată, la kilometrul 180+39), unde trenul R 9013 a lovit un autoturism surprins în gabaritul firului I, proiectându-l în gabaritul firului II.

 
„Din informaţiile primite de la faţa locului, în urma impactului, o persoană a decedat, iar două persoane sunt prinse în vehicul. În prezent in afara trenului implicat în accident, mai este afectată şi circulaţia trenului RE 9918, care staţionează în halta Leu”, informează oficialii CFR.

 
Traficul feroviar pe acest tronson va fi reluat după finalizarea cercetărilor de către Poliţie.
 
Potrivit ISU Dolj, o tânără de 21 de ani a murit în maşina lovită de tren. Un bărbat de 25 de ani, conştient preluat de un echipaj SMURD, iar o fetiţă de doi ani, conştientă, a fost preluată de elicopterul SMURD.

ŞTIREA INIŢIALĂ – Circulaţia feroviară pe magistrala CF 100 Bucureşti – Craiova, în apropierea staţiei CF Ţărţăl, este închisă, la ora transmiterii acestei ştiri, din cauza accident, transmit oficialii Poliţiei Dolj.

Potrivit sursei citate, un autoturism nu ar fi respectat semnalele luminoase la trecerea la nivel cu calea ferată, fiind surprins de un tren în gabaritul căii ferate.

Duminică după amiază poliţiştii sunt prezenţi la faţa locului şi fac cercetări pentru stabilirea situaţiei de fapt. Aceştia recomandă şoferilor să dea dovadă atenţie şi prudenţă în trafic şi să respecte indicaţiile agenţilor aflaţi pe teren.

 

Circulaţia feroviară între Jianca şi HM Leu, oprită temporar, după ce un tren a lovit un autoturism

Serie A: Lazio a dispus de Genoa, egal la Monza