UPDATE Traficul feroviar între Jianca şi HM Leu a fost reluat

Traficul feroviar a fost reluat în condiţii de siguranţă, pe ambele fire de circulaţie între Jianca şi HM Leu, secţia feroviară Caracal – Craiova, începând cu ora 19:20, informează duminică seara CFR SA.

Circulaţia trenurilor a fost temporar oprită, de la ora 16:13, pe ambele fire de circulaţie între Jianca şi HM Leu, ca urmare a unui accident produs la trecerea la nivel cu calea ferată semnalizată cu barieră automată – BAT (km 180+395). Trenul R 9013 Roşiori Nord – Craiova a lovit un autoturism surprins în gabaritul firului I, proiectându-l în gabaritul firului II. În urma impactului, o persoană a decedat, iar două persoane au fost prinse în vehicul.

Trenul R 9013 Roşiori Nord – Craiova a staţionat până la finalizarea cercetărilor desfăşurate de organele abilitate, iar personalul feroviar al SRCF Craiova a acţionat pentru îndepărtarea autoturismului din gabaritul firului II.

„Subliniem faptul că personalul feroviar al SRCF Craiova va depune toate eforturile pentru reînscrierea operativă în circulaţie a trenurilor care au staţionat în zona afectată de accident”, spun reprezentanţii CFR SA.

La rândul său, ISU Dolj a anunţat că un autoturism a fost lovit, duminică după-amiază, de trenul Regio 9013 în gara Tărtăl din comuna doljeană Teslui, iar în urma coliziunii o tânără de 21 de ani a murit.

O fetiţă de doi ani a fost preluată de un elicopter SMURD, iar un tânăr de 25 de ani de o ambulanţă. 

 

ORA 17.56 Circulaţia feroviară între Jianca şi HM Leu, oprită temporar, după ce un tren a lovit un autoturism 

 

Circulaţia trenurilor este temporar oprită de la ora 16:13 pe ambele fire de circulaţie între Jianca şi HM Leu, ca urmare a unui accident produs la trecerea la nivel cu calea ferată semnalizată cu barieră automată – BAT (km 180+395), informează duminică CFR SA.

Potrivit unui comunicat al companiei, remis AGERPRES, trenul R 9013 Roşiori Nord – Craiova a lovit un autoturism surprins în gabaritul firului I, proiectându-l în gabaritul firului II. În urma impactului, o persoană a decedat, iar două persoane sunt prinse în vehicul.

„Din informaţiile primite de la faţa locului, în urma impactului, o persoană a decedat, iar două persoane sunt prinse în vehicul. În prezent, în afara trenului implicat în accident, mai este afectată şi circulaţia trenului RE 9918, care staţionează în HM Leu. Personalul de specialitate al Sucursalei Regionale de Căi Ferate Craiova este la faţa locului şi se aşteaptă sosirea organelor de cercetare abilitate pentru evaluarea condiţiilor de reluare a traficului. Precizăm că traficul feroviar pe acest segment va fi reluat după finalizarea cercetărilor de către organelor abilitate”, spun reprezentanţii CFR SA. AGERPRES/(AS – editor: Oana Tilică, editor online: Andreea Preda)

 

* UPDATE-ul este realizat în baza ştirilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzării ştirilor pe fluxul agenţiei.

Sursa: www.agerpres.ro

Dolj: Un bărbat care sâmbătă şi-a sărbătorit ziua de naştere, dar şi onomastica, a fost prins la volan având o alcoolemie de aproape unu la mie în aerul expirat

Scandal în fața unui magazin de lângă București – Participanții la încăierare erau băuți, deși erau la volan