Uraganul Helene: Cel puţin 155 de persoane au murit – Joe Biden şi Kamala Harris vor vizita zonele afectate

Mai multe zone rămân inaccesibile prin intermediul reţelei rutiere şi peste 1,4 milioane de locuinţe şi întreprinderi erau în continuare private de electricitate marţi seară la ora locală 19:30 (23:30 GMT), potrivit site-ului specializat poweroutage.us.

„Ştim că devastarea cauzată de uraganul Helene este dincolo de imaginabil”, a declarat marţi guvernatorul Carolinei de Nord, Roy Cooper.

Statul său, cel mai afectat de uragan, a anunţat marţi cel puţin 74 de morţi.

„Localităţi întregi au fost şterse de pe hartă”, a adăugat guvernatorul într-o conferinţă de presă, precizând că autorităţile se aşteaptă ca bilanţul victimelor să crească şi mai mult.

Liz Sherwood-Randall, consilier al preşedintelui Joe Biden pe teme de securitate internă, a afirmat luni că autorităţile americane nu mai au veşti de la alte 600 de persoane, adăugând că speră totuşi ca unele dintre acele persoane să fie încă în viaţă.

Joe Biden va merge în Carolina de Nord

Preşedintele Joe Biden se va deplasa miercuri în Carolina de Nord, în timp ce vicepreşedinta Kamala Harris, candidata democrată la alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie, se va deplasa în Georgia, unde 25 de decese au fost raportate.

În Carolina de Sud, cel puţin 36 de decese au fost anunţate, în timp ce Florida a raportat 14 victime, Tennessee patru şi Virginia două, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza declaraţiilor făcute de autorităţile locale americane.

Echipele de salvare au continuat să caute supravieţuitori şi să aducă provizii pentru locuitorii afectaţi de catastrofa naturală, dintre care unii sunt încă izolaţi de restul lumii.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Start-Up Nation pentru transformarea şomerilor în antreprenori la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi

Cei mai puternici oameni din Israel amenință: Trebuie să profităm și să distrugem regimul Iranului