USR Iaşi respinge ipoteza lansată de liberali conform căreia în Consiliul Local Iaşi s-ar pregăti o alianţă PSD-AUR-USR: Avem o decizie statutară prin care se interzice formarea de alianţe cu PSD şi AUR, ba chiar şi cu PNL

Filiala ieşeană a USR susţine că liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru, are un ”tupeu incredibil”, după ce liberalul a spus că PSD, AUR şi USR ar fi bătut palma ca să facă majoritate în Consiliul Local Iaşi. Liderii USR Iaşi afirmă că filiala are ”o decizie statutară prin care se interzice formarea de alianţe cu PSD şi AUR, ba chiar şi cu PNL”.

USR Iaşi a respins ipoteza lansată de PNL că liderii ieşeni ai PSD, AUR şi USR ar fi avut o întâlnire secretă într-un restaurant din centrul oraşului, la care s-ar fi pus la cale formarea unei majorităţi în Consiliul Local împotriva edilului PNL, Mihai Chirica.

 
”Alexandru Muraru a devenit demagogul absolut al Iaşiului. Neavând voie să deschidă gura în faţa penalilor Mihai Chirica şi Costel Alexe, cei care îi permit să respire în politică, Muraru s-a refugiat în ridicol. El este responsabil cu artificiile şi petardele la PNL. Caragiale l-ar adora – e noul Rică Venturiano al Iaşiului. Alexandru Muraru ţine să se remarce prin scenarii, ipoteze, fantezii, idei trăsnite. E un personaj neserios, jucând rolul de măscărici pe scena politică. Ultima sa alegaţie te trăzneşte în creştet: USR, PSD şi AUR s-au întâlnit în secret la un restaurant din Iaşi ca să pună la cale o majoritate în Consiliul Local. Nu credem că are vreo filmare, pentru că evenimentul n-a avut loc, este inventat. Totuşi, există o filmare cu şeful său, Costel Alexe, punând la cale schimbul de terenuri de la Cimitirul Eternitatea, când stătea la masă cu samsarii imobiliari”, a arătat USR Iaşi, într-un comunicat de presă.

 
Conducerea USR Iaşi a adăugat că în schimb, în urmă cu trei zile, Costel Alexe a bătut palma cu AUR ”ca să-i voteze, în mare secret, vicepreşedinţii la Consiliul Judeţean”. 
 
”Tupeul penelistului Alex Muraru este incredibil. PNL beneficiază de votul direct al consilierei judeţene Mihaela Mitrea de la AUR, face majoritate cu AUR în Consiliul Judeţean, iar el acuză USR că are întâlniri secrete cu «partidul ruşilor»? Ca să intrăm în jocul lui Muraru, Putin l-a felicitat pe Alexe pentru reuşita sa din şedinţa de marţi, când s-a aliat cu AUR. PNL şi AUR fac jocul ruşilor şi au început deja de la Iaşi. E primul judeţ din România în care s-au aliat efectiv, printr-un act oficial, o încheiere de şedinţă de Consiliu Judeţean”, a susţinut USR Iaşi.
 
Şefii USR Iaşi au afirmat totodată că filiala are ”o decizie statutară prin care se interzice formarea de alianţe cu PSD şi AUR, ba chiar şi cu PNL”. 
 
”Acest lucru este oficial şi asumat. Există o decizie statutară care stabileşte că membrii USR din Consiliul Local nu vor participa la votul privind desemnarea viitorilor viceprimari”, a menţionat conducerea USR Iaşi.
 
Liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că alianţa ”toxică” PSD-AUR nu se opreşte doar la mutarea unor voturi pentru George Simion în turul întâi la alegerile prezidenţiale, ci va exista o colaborare şi la nivel local.
 
El a dat ca exemplu Iaşiul, unde s-ar pregăti o alianţă PSD-AUR-USR în Consiliul Local.
 
”Am fost primul lider politic care am devoalat cu probe, cifre şi date concrete planul PSD-AUR de a muta voturi pentru a duce candidatul extremist Simion în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Această alianţă toxică PSD-AUR nu se opreşte aici, ea va fi consolidată în teritoriu. Ce se pregăteşte la Iaşi? O alianţă socialisto-extremistă-progresistă la şedinţa de constituire a Consiliului Local Iaşi care va avea loc săptămâna viitoare. Totul în urma unei întâlniri care a avut loc la un restaurant din centrul Iaşului, unde liderii PSD, AUR şi USR au bătut palma pentru a constitui o majoritate pentru a pune cei doi viceprimari”, a afirmat Alexandru Muraru.
 
Liderul PNL Iaşi le-a cerut liderilor USR şi PSD, Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu, să oprească această alianţă ”toxică” în teritoriu.

Ministerul Finanţelor a pus în transparenţă Planul bugetar-structural naţional pe termen mediu – 2025-2031, care prevede ajustarea deficitului bugetar pentru o perioadă de 7 ani

O statuie reprezentând un rahat pe un birou, intitluată ”The Resolute Desk”, îi ”onorează” ironic pe cei care au luat cu asalt Congresul la 6 ianuarie 2021, instalată pe National Mall la Congres. Altă statuie, ”Tiki Torch”, urmează să fie instalată luni