Vă garantez că România poate să reducă deficitul FĂRĂ SĂ CREASCĂ TAXE. Creșterea taxelor duce la recesiune

Este o campanie masivă bine plătită și coordonată care are două linii de comunicare:

1. Nu avem ce face. Trebuie să creștem taxele.

2. Cel mai simplu este să creștem TVA.

Dar este doar o campanie care nu trece testul realității economice.

Câteva argumente împotriva creșterii taxelor.

1. Revenirea economiei durează mai mult și este mai dureroasă. Vezi revenirea economiei după creșterea taxelor în 2010 și revenirea economiei în 2021 după reducerea taxelor. În ambele cazuri era nevoie de reducerea deficitului.

2. Există munți de studii care arată că reducerea deficitului prin creșterea taxelor duce la recesiune (asta pentru cei care nu vor să se uite la exemplul 2010). Studiile sunt făcute pe țările din OECD.

3. Creșterea TVA ar putea să fie o soluție temporară (eu nu aș face asta niciodată dar veți găsi destui care să o facă) doar atunci când economia crește peste POTENȚIAL. Astăzi economia crește cu mult sub potențial și estimările BNR arată că o să rămână acolo mult timp.

4. Tot studiile arată că reducerea cheltuielilor are un impact negativmai mic asupra dinamicii PIB. Am putea evita recesiunea. De ce acest impact mai mic? Pentru că au efect PERMANENT!

Aici nu este vorba doar despre ideologii. Intervenționism versus liberalism. Este vorba despre cum am învățat noi că funcționează economia României uitându-ne la experiența ultimilor 35 de ani.

Vă garantez că România poate să reducă deficitul bugetar FĂRĂ SĂ CREASCĂ TAXE. Din contra, putem să reducem taxele și deficitul.

Preluare Facebook/ Florin Cîțu

Daniel David dezaprobă introducerea unei materii denumite „Educaţie sexuală” în şcoli: Orice încercare de a o pune disciplină sau să poarte acest nume generează discuţii care nu mai pot fi controlate ştiinţific sau curricular

Cine este Sorin Grindeanu, noul președinte PSD – Parcurs politic și controverse