Val de ură împotriva lui Hector Fort: Fotografia cu o drag queen stârnește comentarii homofobe

Tânărul fundaş a primit comentarii homofobe de când a publicat o fotografie în care o poartă pe Brigitta Lamoure, o dragqueen spaniolă, interpretată de David Cano, prezentator, cântăreţ şi activist pentru drepturile LGBTQIA+.

Fotografia, făcută la sfârşitul lunii martie în timpul galei Solidarităţii sportive internaţionale, a fost distribuită duminică de Brigitta Lamoure pe contul său de Instagram, cu legenda „Duminica Paştelui”.

Fotografia a provocat de atunci comentarii pline de ură la adresa tânărului jucător născut şi crescut în Barcelona. „Este o ruşine să avem atâta ură. Dar ar trebui să ne motiveze să continuăm să luptăm pentru o societate liberă, laică, diversă şi incluzivă”, a declarat Brigitta Lamoure pe X.

„Majoritatea comentariilor homofobe au venit de la femei foarte tinere”, a precizat ea pentru El Pais. „Extrema dreaptă câştigă putere în societatea catalană în fiecare an şi este foarte inteligentă, deoarece s-a stabilit ferm pe reţelele sociale. În cazul meu, aceste evenimente îmi confirmă angajamentul faţă de o societate mai tolerantă şi mai liberă, dar pentru un tânăr de 18 ani este îngrozitor să îndure un astfel de calvar”.

Observatorul împotriva homofobiei şi-a exprimat sprijinul pentru Brigitta Lamoure şi Héctor Fort, declarând „condamnarea absolută a urii împotriva diversităţii şi libertăţii”.

FC Barcelona a reacţionat, de asemenea, într-un comunicat relatat de cotidianul ARA. „FC Barcelona condamnă întotdeauna şi peste tot atitudinile homofobe în societate şi în sport”, a declarat clubul.

Lansat în prima echipă sezonul trecut la vârsta de doar 17 ani, Hector Font, fundaş dreapta sau stânga, a jucat 15 meciuri în acest sezon. El a fost titular miercuri în victoria cu Mallorca (1-0).

Situație extrem de ciudată: Chinezii spun că nu negociază, dar Trump susține că Xi Jinping l-a sunat

Crin Antonescu a semnat ”Apelul pentru o Românie democratică şi euroatlantică”, al Universităţii Bucureşti: Un demers esenţial şi, poate, prea puţin mediatizat într-o societate cu profunde răni în conştiinţa istoriei recente