Vâlcea: Un urs a fost alungat de jandarmi dintr-o comună din apropierea municipiului reşedinţă

Un urs care s-a apropiat foarte mult de locuinţe într-un sat din comuna Bujoreni, aflată în vecinătatea municipiului Râmnicu Vâlcea, a fost îndepărtat, marţi seara, de jandarmi.

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Vâlcea, animalul sălbatic a fost observat în satul Gura Văii de un şofer care se deplasa pe drumul naţional DN 7, acesta anunţând imediat, prin 112, autorităţile.

„Prezenţa ursului a fost confirmată de jandarmi, acesta fiind observat la liziera pădurii, într-o curte împrejmuită, dar nelocuită. Cu ajutorul semnalelor acustice şi luminoase ale autospecialei de intervenţie, animalul sălbatic a fost îndepărtat în siguranţă în pădure. Ulterior, jandarmii au patrulat în zona timp de aproximativ două ore şi jumătate pentru a se asigura ca pericolul a trecut”, a transmis purtătorul de cuvânt al IJJ Vâlcea, George Tacăle.

Reprezentantul Jandarmeriei Vâlcea a precizat că şi în urmă cu o zi, din această zonă au fost primite încă două sesizări similare, însă la sosirea echipajelor de jandarmi ursul nu a mai fost găsit.

Jandarmii vâlceni sfătuiesc populaţia ca în cazul în care întâlnesc sau observă animale sălbatice să evite să se apropie de acestea şi să anunţe prin intermediul Sistemului Unic pentru Apeluri de Urgenţa 112 prezenţa acestora. AGERPRES / (AS – autor: Ramona Dincă, editor: Marius Frăţilă, editor online: Andreea Preda)

Sursa: www.agerpres.ro

Miercuri – şedinţă de Guvern; acordarea unor ajutoare de urgenţă – pe ordinea de zi

Caraş-Severin: O persoană a murit şi două au fost rănite într-un accident rutier, la Berzovia