Vâlcea: Un urs a intrat într-o gospodărie din localitatea Gura Văii, într-o curte nelocuită, dar împrejmuită. El a fost alungat în pădure/ Este a treia oară când prezenţa animalului e semnalată, în zonă, în ultimele două zile – VIDEO

Un şofer care circula, marţi, pe drumul naţional 7, a sunat la 112 după ce a observat un urs care a intrat într-o curte împrejmuită din localitatea Gura Văii, judeţul Vâlcea. Jandarmii trimişi la locul indicat au constatat că animalul intrase într-o curte împrejmuită, dar nelocuită. Animalul a fost alungat în pădure, jandarmii folosind semnalele acustice şi luminoase pentru a-l îndepărta. A fost a treia intervenţie a Jandarmeriei în acea zonă, în ultimele două zile.

 
Apelul la 112 a fost primit marţi seară, din partea unui şofer care circula pe DN 7. 

 
”Acesta a confirmat prezenţa unui urs în localitatea Gura Văii, în apropierea unor societăţi comerciale şi locuinţe. Apelantul a fost sfătuit să nu se apropie de animal şi să evite orice acţiune care ar putea să-i pună viaţa în pericol. La scurt timp după apel, un echipaj de jandarmi s-a deplasat la faţa locului pentru a evalua şi gestiona situaţia. Prezenţa ursului a fost confirmată de jandarmi, acesta fiind observat la liziera pădurii, într-o curte împrejmuită, dar nelocuită”, transmit oficiali Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea. 
 
Animalul a fost alungat în pădure, cu ajutorul semnalelor acustice şi luminoase ale autospecialei de intervenţie.
 
Echipajul de jandarmi a rămas şi a patrulat în zonă timp de aproximativ două ore şi jumătate, pentru a se asigura că pericolul a trecut.
 
Luni, jandarmii vâlceni au intervenit în aceeaşi zonă în urma a două sesizări similare privind prezenţa ursului, însă la precedentele intervenţii animalul nu a mai fost găsit.

Ciolacu: Succesul demersurilor noastre pentru combaterea consumului de droguri depinde decisiv de eficienţa măsurilor de prevenţie

Portarul Sergio Rico va fi coechipier cu Florinel Coman, în Qatar