Vânzări record: One United Properties generează 52,4 milioane de euro din proprietăți închiriate pe termen lung

Suprafaţa totală a acestor proprietăţi este de 20.851 mp GLA (suprafaţă brută închiriabilă), iar tranzacţiile au înregistrat un randament mediu de 6,64%.

Printre proprietăţile tranzacţionate se numără One Herăstrău Office, spaţiul comercial Lidl de la One Verdi Park, clădirea One North Gate 2, precum şi spaţiile comerciale din dezvoltările One Cotroceni Park şi One High District destinate deschiderii unor noi centre sportive cu piscină operate de WorldClass.

„Activitatea intensă pe care divizia comercială a companiei noastre a derulat-o în ultimul an şi jumătate indică o creştere semnificativă a interesului investitorilor pentru activele generatoare de venit, ceea ce ne arată că piaţa de vânzare a acestor proprietăţi este nu doar dinamică, ci şi lichidă. Această tendinţă este alimentată de scăderea ratelor dobânzilor, ceea ce face ca randamentele de piaţă să devină din ce în ce mai atractive pentru investitori. Am vândut toate activele închiriate din portofoliu care aveau dimensiune mică, sub 10 milioane de euro per proprietate, iar cererea pe care am găsit-o în piaţă a fost foarte robustă”, a declarat Mihai Păduroiu, CEO Office Division One United Properties, citat în comunicat.

Potrivit documentului, compania a început recent construcţia One Technology District, un campus de birouri şi laboratoare de cercetare care se doreşte a fi cel mai sustenabil din România şi unul dintre cele mai sustenabile din Europa, proiect construit pentru gigantul german Infineon Technologies, companie listată la Bursa din Frankfurt şi lider mondial în domeniul semiconductorilor.

One Technology District va găzdui cel mai mare centru de cercetare şi dezvoltare pentru cipuri semiconductoare din sud-estul Europei şi va acoperi nevoile Infineon pentru o perioadă de 15 ani, începând cu anul 2026. Valoarea totală a contractului se ridică la 57 de milioane de euro (fără TVA) şi reprezintă unul dintre cele mai mari acorduri de preînchiriere înregistrate vreodată pe piaţa de birouri din ţara noastră.

La data de 30 iunie 2024, portofoliul comercial al One United Properties includea 163.000 mp GLA, dintre care 119.000 mp operaţionali în dezvoltări precum One Tower, One Cotroceni Park, One Verdi Park şi Eliade Tower, şi în construcţie One Gallery (fosta hală Ford aflată în plin proces de restaurare), One Technology District şi Mondrian Bucureşti.

One United Properties este un investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte rezidenţiale, de birouri şi mixte din Bucureşti, România. Compania este tranzacţionată la Bursa de Valori Bucureşti, iar acţiunile sale sunt incluse în mai mulţi indici precum BET, STOXX, MCSI, FTSE, ROTX şi CEEplus.

Ucraina a schimbat strategia și atacă Rusia în cel mai sensibil punct al rusului de rând

Val de scumpiri: Construcțiile și comerțul vor înregistra noi creșteri de prețuri