Vaslui: 38 de pompieri militari intervin în comuna Berezeni, unde acumularea Muşata a atins cota de pericol

Un număr de 38 de pompieri militari acţionează, luni dimineaţă, în comuna Berezeni, unde nivelul apei în acumularea Muşata a atins cota de pericol, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.

„Începând cu ora 03,00, la barajul Muşata, a intrat în funcţiune descărcătorul de ape mari, înălţimea lamei deversante fiind de 49 de centimetri. În comuna Berezeni acţionează 38 de pompieri militari, cu două camioane, două motopompe de mare capacitate şi tot atâtea motopompe remorcabile”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Potrivit sursei citate, întrucât în zonă sunt şase case care ar putea fi în pericol, iar un podeţ mai are o gardă de circa 80 de centimetri, pompierii vor executa un dig de compartimentare din circa 500 de saci încărcaţi cu nisip.

”Ca o măsură suplimentară, staţia de pompare reversibilă Berezeni funcţionează la capacitatea maximă, apa fiind deversată în râul Prut. În sprijinul pompierilor intervin 16 jandarmi vasluieni şi un autocamion”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

În zona aflată în pericol cetăţenii au fost avertizaţi printr-un mesaj RO-ALERT. AGERPRES/(AS – autor: Loredana Ciobanu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: www.agerpres.ro

Buzău: O primărie a crescut de 20 de ori cantitatea de deşeuri colectate selectiv, cu ajutorul unei camere de luat vederi

Harghita: Doi morţi şi doi răniţi, după ce o autoutilitară în care se aflau cinci persoane s-a răsturnat pe DN 13 B, între Praid şi Bucin