Vaslui: Percheziţii DNA la cabinetul lui Nelu Tătaru de la Spitalul Municipal ‘Dimitrie Castroian’ Huşi

Procurorii DNA efectuează, joi dimineaţă, percheziţii în cabinetul lui Nelu Tătaru din cadrul Spitalului Municipal „Dimitrie Castroian” Huşi, unde îşi desfăşoară activitatea ca medic chirurg.

În cursul săptămânii trecute, Nelu Tătaru, deputat de Vaslui şi fost ministru al Sănătăţii, a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA într-un dosar în care este acuzat că ar fi primit mită, ca medic, sume de bani cuprinse între 100 şi 500 de lei, precum şi bunuri alimentare.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de Nelu Tătaru, medic specialist în cadrul Blocului Operator al Spitalului Municipal „Dimitrie Castroian” din Huşi, judeţul Vaslui, şi deputat, acesta dobândind calitatea de suspect pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (57 de acte materiale).

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, solicitarea DNA de încuviinţare a percheziţiei informatice şi domiciliare în cazul liberalului Nelu Tătaru, acuzat de luare de mită. Au votat „pentru” 177 de deputaţi, 12 „împotriva” încuviinţării cererii, iar un parlamentar s-a abţinut.

Tătaru a declarat că este nevinovat şi a precizat că nu a condiţionat niciodată actul medical.

În urma acuzaţiilor, Nelu Tătaru a fost eliberat din funcţia de preşedinte al PNL Vaslui şi exclus de pe listele de candidaţi pentru alegerile generale din partea formaţiunii liberale. AGERPRES/(AS – autor: Loredana Ciobanu, editor: Irina Poenaru, editor online: Andreea Lăzăroiu)

 

Parlamentare2024/ Bacău: PSD a depus listele de candidaţi; deputatul Ionel Floroiu, pe prima poziţie la Senat

Fotbal: Vrem să dăm tot ce avem mai bun în partida cu Bayern, spune antrenorul lui VfB Stuttgart