Veniturile Air France – KLM au urcat cu 4,7% în primul semestru, la 14,6 miliarde euro

Veniturile Air France – KLM au crescut cu 4,3% în al doilea trimestru al anului, la 7,94 miliarde euro şi au urcat cu 4,7% în primul semestru, la 14,6 miliarde euro.

Air France – KLM anunţă rezultatele financiare pentru al doilea trimestru al anului 2024, evidenţiind un mediu tot mai provocator pentru aviaţie.

Capacitatea grupului Air France – KLM a crescut cu 4,1% comparativ cu anul trecut, cu un grad de încărcare de 88%.

În al doilea trimestru din 2024, grupul a transportat 25,7 milioane de pasageri, în creştere cu 4,4% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2023, iar în primul semestru al anului un număr de 46,61 milioane pasageri (cu 5,2% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut).

Rezultat operational, în al doilea trimestru, a fost de 513 milioane euro, cu o marjă operaţională de 6,5%, influenţată de costurile unitare şi preţul ridicat al combustibilului. Impactul Jocurilor Olimpice a fost de 40 milioane euro.

„Al doilea trimestru al anului 2024 a confirmat un mediu tot mai provocator pentru aviaţie, cu creşteri ale preţurilor combustibilului şi presiuni continue asupra costurilor. În acest context, KLM şi Transavia au avut o performanţă stabilă, dar lentă, în timp ce Air France a fost, de asemenea, afectată de evenimente excepţionale, inclusiv efectul negativ al Jocurilor Olimpice din iunie. Grupul a luat deja măsuri puternice pentru a se adapta la această situaţie, inclusiv o îngheţare a angajărilor şi reduceri suplimentare de costuri. Grupul îşi menţine investiţiile majore pentru reînnoirea flotei, care reprezintă o parghie strategica pentru a îmbunătăţi performanţa financiară. Vom continua să implementăm strategia şi planul de transformare. Modelul nostru de afaceri este robust şi rezilient şi rămânem încrezători în capacitatea noastră de a atinge obiectivele pe termen mediu şi lung, în special prin valorificarea activelor puternice şi a poziţiei noastre competitive unice”, a declarat Benjamin Smith, CEO-ul Grupului.

 

Oficialii israelieni spun că vor să evite un război total în regiune prin represaliile pe care le pregătesc împotriva Hezbollah

Transylvania Open WTA 250, licenţă permanentă. Organizatorii au cumpărat licenţa utilizată de turneul Palermo Ladies Open