Verstappen, revoltat de apelul ca piloţii F1 să înjure mai puţin

Max Verstappen a declarat că Formula 1 nu ar trebui să difuzeze transmisiunile prin radio ale echipelor dacă sportul este preocupat de limbajul urât, după ce şeful FIA a comparat piloţii cu rapperi care vorbesc urât, relatează Reuters.

Mohammed Ben Sulayem a declarat pentru motorsport.com că FIA a cerut conducerii Formula One să reducă la minimum injuriile la televizor. El a spus că şi piloţii au o responsabilitate.

„Nu suntem rapperi, să ştiţi”, a fost citat preşedintele FIA. „Ei spun cuvântul cu F de câte ori pe minut? Noi nu suntem de acord cu asta. Imaginează-ţi că stai cu copiii tăi şi te uiţi la cursă şi apoi cineva spune toate aceste cuvinte murdare. Adică, ce ar spune copiii sau nepoţii voştri? Ce i-ai învăţa dacă acesta este sportul tău?”

Verstappen, întrebat despre comentarii la câteva momente după ce a folosit acelaşi „cuvânt cu F” într-o conferinţă de presă FIA la Marele Premiu din Singapore pentru a descrie starea maşinii sale, a sugerat că forul de conducere merge prea departe.

„Toată lumea înjură, unii oameni un pic mai mult decât alţii”, a comentat triplul campion mondial şi actualul lider al campionatului. „Desigur, abuzul este altceva… dar cred că multe lucruri sunt difuzate în zilele noastre, în timp ce în alte sporturi nu alergi cu un microfon ataşat de tine. Mulţi oameni spun o mulţime de lucruri rele atunci când sunt plini de adrenalină în alte sporturi, pur şi simplu nu sunt preluate. În timp ce aici, probabil şi în scopuri de divertisment, lucrurile sunt transmise”, a adăugat el.

„Probabil că aşa este lumea în care trăim … Cred că deja începe prin a nu difuza sau a nu oferi oamenilor posibilitatea de a le auzi. Desigur, există o mulţime de aplicaţii prin care oamenii pot asculta radiouri şi alte lucruri. Probabil că trebuie să le limitaţi sau să aveţi un pic de întârziere, astfel încât să puteţi cenzura câteva lucruri. Acest lucru va ajuta mult mai mult decât interzicerea şoferilor.”

Formula 1 semnalizează limbajul neadecvat pe transmisia globală, iar în trecut unii piloţi au înjurat în mod deliberat în schimburile radio cu peretele boxelor pentru a preveni difuzarea mai largă a informaţiilor.

Verstappen a sugerat că FIA duce oricum o luptă pierdută.

„Scuzaţi-mă pentru limbaj, dar ce suntem noi? Copii de cinci ani? De şase ani?”, a întrebat el. „Chiar dacă un copil de cinci sau şase ani se uită, vreau să spun, ei vor înjura în cele din urmă oricum. Chiar dacă părinţii nu o vor face sau nu le vor permite, când vor creşte se vor plimba cu prietenii lor şi vor înjura. Aşa că, ştiţi, asta nu schimbă nimic”.

 

Cluj: Cinci tineri, răniţi după ce două maşini s-au ciocnit / Între victime, o fată de 15 ani

VIDEO Ludovic Orban dezvăluie planul lui Klaus Iohannis