Vicepreședintele ASPES, patru întrebări-cheie pentru Ciolacu și Ciucă: Ce măsuri vor lua fără creșteri de taxe și impozite, pentru…

„1. Diminuarea deficitului bugetar care este 8 luni de execuție bugetară la 4,53% din PIB și va ajunge la peste 8% din PIB conform estimărilor Consiliului Fiscal?

2. Compensarea pierderii pentru România de -0,21% din PIB ca urmare a cererii reduse din Germania unde ajung aproximativ 18% din exporturile sale?

3. Reforma reală a pensiilor speciale, asumată prin PNRR, care nu sunt rezultatul contributivității, ci sunt rezultatul cumulativ al unor legi care au creat o serie de privilegii și care au stabilit un număr limitat de indivizi care profită de ele, fiind un adevărat privilegiu ”de castă”?

4. Eliminarea riscului incapacității de plată pentru datoria externă a României, devenită nesustenabilă și pentru care Executivul va plăti aproape 200 de miliarde de lei, adică37,5 miliarde de euro, în următorii 4 ani doar pe dobânzi?”, sunt întrebările lansate de Bogdan Petre.

Ca o comparație, Bogdan Petre susține că din PNRR România va încasa până la începutul anului 2027 aproape 28,5 miliarde de euro, în timp ce va cheltui cu aproape 9 miliarde de euro mai mult pe dobânzi. Câți bani cheltuie România pe dobânzi, potrivit calculelor acestuia: 39, 6 miliarde lei în 2024 , 44,4 miliarde lei în 2025, 49,2 miliarde lei în 2026, 54 miliarde lei în 2027.

„Tot ca fapt divers, din reorganizarea administrativ-teritorială a României, de care PSD și satelitul său PNL fug ca dracul de tămâie, pentru că ar desființa clientele politică locală a acestora, ar aduce economii de circa 15 miliarde de euro anual”, susține vicepreședintele ASPES.

De asemenea, vicepreședintele ASPES acuză actuala componentă de guvernare PSD-PNL, arătând că am reușit să fim campioni europeni la:

1. cea mai mare inflație din Uniunea Europeană

2. cele mai mari costuri pentru împrumuturile externe din Uniunea Europeană

3. cele mai mari prețuri la energie Uniunea Europeană

„Aici sunt unele din problemele reale ale României de astăzi, nu mai vorbim despre educație , sănătate, pensiile părinților și bunicilor noștri. Dacă aveam o clasa politică responsabilă pe aceste teme existau dezbateri în fiecare zi pentru a realiza ceva constructiv, pentru a găsi soluții reale, ancorate la ceea ce se întâmplă în România, soluții pentru români. În schimb ce facem noi: un continuu „LAUDATIO” … ei între ei , pe când noi suntem obligați să suportăm …până când?”, conchide Bogdan Petre.

Sursa: www.stiripesurse.ro

VIDEO Marcel Ciolacu, mesaj la moment aniversar: ‘Statul român nu ar fi existat fără evrei’

Guvern: Copii din Fâşia Gaza, trataţi în spitale din România