Victor Ponta îl compară pe Klaus Iohannis cu Agamemnon Dandanache: Primul Leneș al Țării vrea loc la Senat

‘Caragiale e plagiat fara mila! Dau un premiu primului roman care imi jura ca el voteaza totusi cu PNL – ii dau premiul “masochistul de dreapta” ! Agamita Dandanache ( aka Klaus Iohannis) a ramas fara “coledzi” ; nu i-au gasit loc nici la NATO , nici la UE . Si atunci “Partidul” PNL ( ca de asta sunt Nationali si Liberali) s-au gandit sa gaseasca “Primului Lenes al Tarii” inca un loc de bugetar de lux . Sa doarma linistit in timpul zilei la Senat – si noaptea la Vila RAPPS de 7 milioane de euro , tot de la Buget! Nu intrebati cine il voteaza pe Iohannis senator ; stiti ca asta nu conteaza ! Il voteaza calculatorul, Diaspora, gasesc ei ceva , ca stiu ei cum . Nu va intrebati nici cine plateste campania lui Iohannis de la PNL si drepturile de senator + drepturile de fost presedinte + drepturile de fost profesor ( meditator) – NOI toti platim din buzunar! Hai la vot”, a scris Ponta pe Facebook.

PNL a înregistrat în procedură legislativă o modificare a legii care prevede că Președintele în funcție, aflat în ultimele 3 luni de mandat, poate candida ca și independent pe lista unui partid sau a unei alianțe, a anunțat, miercuri, la Digi24, președintele grupului senatorial PNL, Daniel Fenechiu.

„Este o propunere legislativă care practic îi consacră dreptul Președintelui care își încheie mandatul odată cu actualul Parlament, dacă dorește, să-și poată continua cariera politică”, a precizat Fenechiu.

Surse politice spun că Klaus Iohannis ar putea candida pentru un post de senator pe lista PNL în București.

Pentru ca legea să treacă, este nevoie de voturile PSD. „Acestă propunere legislativă va trece în măsura în care coaliția va fi de acord, pentru că PNL nu are majoritate absolută în Parlament, dar ceea ce facem este un act de justiție, pentru că peste 20 de ani de exemplu, putem fi în altă situație, dacă mandatul președintelui va fi redus la 4 ani de zile la fiecare 4 ani ne vom găsi în această situație”, a indicat liderul senatorilor PNL.

„Având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public, Preşedintele României, Klaus Iohannis, precizează că îşi va încheia mandatul la termen şi nu intenţionează să demisioneze din funcţia de Preşedinte”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Ukrainska Pravda: Ucraina a convenit să permită tranzitul gazelor naturale din Azerbaidjan, după încheierea contractului cu Gazprom

Măsura luată de Guvernul României pentru firme: Planul prin care societățile pot atrage mai ușor fonduri