VIDEO Alertă după ploile din ultimele ore – O nouă viitură a lovit județul Galați

<div class=""

Apele au inundat mai multe străzi din comuna Cuca. Se pare că mai multe gospodării sunt izolate și autoritățile iau în calcul evacuarea oamenilor dacă situația se agravează.

Reprezentanții ISU Galați au anunțat că la Cuca sunt 20 curți inundate. Totuși, nu există apeluri la 112 privind vieți în pericol sau locuințe care să necesite evacuarea apei, au mai transmis pompierii.

Un gălățean a filmat incidentul și a publicat imaginile pe Facebook.

„Uitați, fraților și la noi la Cuca au venit inundațiile. După ce am fost cu un grup de oameni la Pechea și am oferit mici ajutoare, iată că și la noi, la Cuca, din păcate, a venit această nenorocire. Aici în spatele școlii, e dezastru”, a relatat gălățeanul.

Mai multe localități din județul Galați, inclusiv Cuca, sunt vizate de o avertizare de tipul cod galben de precipitații. Avertizarea este valabilă marți, până la ora 21.00.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare cod portocaliu de inundații. Aceasta vizează mai multe cursuri de apă din județele Galați și Vaslui. Avertizarea este valabilă până miercuri, la ora 10.00.

Potrivit avertizării „ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație”.

Pericol de inundații este „pe râurile din bazinele hidrografice Bârlad – afluenții de stânga aferenți sectorului aval confluență cu râul Crasna, Siret – afluenții de stânga aferenți sectorului aval S.H. Lungoci, Prut – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Drânceni, județele Galați și Vaslui”.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Chineja și Suhu, avertizează hidrologii.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Dan Motreanu: Proiectul de reindustrializare al României este unul din cele mai importante proiecte din ultimii 34 de ani

Cotaţiile la grâu scad după atenuarea temerilor privind problemele de aprovizionare din Marea Neagră