VIDEO Atac fără precedent la Parlamentul României. O persoană a aruncat cu benzină și a dat foc în incintă

<div class=""

„Se dă în atenție un bărbat, în vârstă de aproximativ 60-65 de ani, cu părul cărunt, cămașa în carouri alb cu albastru și peste o vestă de culoare bleumarin, pantaloni de culoare închisă, având un ghiozdan în spate și o borsetă la brâu.

Acesta ar fi incendiat un magazin de produse tradiționale din Sala de Expoziții Brâncuși din incinta Palatului Patlamentului, părăsind ulterior locația”, potrivit unor susre judiciare.

content-image

„Am intervenit pentru stingerea unui incendiu ce s-a produs la Palatul Parlamentului, Sala Constantin Brâncuși.

Incendiul s-a produs într-o încăpere pentru vizitatori, pe o suprafață de 30 mp. Au ars elemente textile și de birotică. În urma evenimentului nu sunt persoane rănite.

Au intervenit forțele din cadrul Detașamentului de Pompieri Palatul Parlamentului. În momentul de față incendiul este lichidat”, a transmis ISU.

 

Cei care se aflau la parterul clădirii au fost evacuate.

 

Un bărbat ar fi aruncat cu benzină și a dat foc în interiorul Palatului Parlamentului, într-una din încăperi. Între timp incendiul a fost lichidat. Bărbatul care a pus focul intenționat nu este de găsit și întrebarea se pune cum a reușit să intre cu benzină în Parlament, dat fiind că acestă clădire este ine protejată.

Ar fi vorba despre un „bărbat cu ochelari” care a intrat în salonul de la intrare și a aruncat cu benzină pe cei care erau în hol, vizitatori și angajați.

 

„Astăzi, 17 septembrie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 17 Poliție au fost sesizați, prin sistem 112, cu privire la faptul că o persoană ar fi aruncat cu o substanță, posibil inflamabilă, în incinta unei instituții publice din Sectorul 5.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul subunității, iar din primele cercetări s-a stabilit faptul că, în urma unui conflict spontan, un bărbat, vizitator, ar fi aruncat cu o substanță inflamabilă.

Incendiul a fost într-o încăpere pentru vizitatori, aproximativ 300 de persoane fiind evacuate la acel moment.

Din primele informații, nu există persoane rănite. La acest moment, activitățile sunt în desfășurare, fiind efectuate verificări în vederea depistării persoanei în cauză.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 17 Poliție, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, au transmis polițiștii.

Ișirile și intrările din Parlament sunt blocate la ora tgransmiterii acestei șiri pentru că incendiatorul ar putea fi în continuare în clădire.

Un bărbat a fost surpins pe camerele de supraveghere imediat după ce o pornit focul și este posibil ca el să fie incendiatorul, însă se fac cercetări. Poate fi, de asemenea doar o persoană care s-a speriat la vederea focului și a fugit. Rămâne să stabilească polițiștii cine este făptașul.

content-image

 

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Rareș Bogdan îl critică dur pe Scholz după suspendarea Schengen. Îl acuză că a luat decizii din interes electoral

Tânăr drogat, fără permis, reținut după ce ar fi furat un autoturism din Sectorul 6