„Nu cred că este aici menirea să comentez interviuri care au fost date în presă. Ceea ce am avut de spus am spus și nu cred că mai e nevoie să reiau această temă”, a fost o primă reacție a lui Ilie Bolojan.
La insitențele jurnaliștilor privind pasarea responsabilității în ceea ce privește coordonarea campaniei respective, președintele liberalilor a adăugat:
„Am dat o explicație, mai spun două – trei cuvinte și nu mai revin asupra acestei chestiuni: această campanie nu a fost derulată în favoarea altui candidat, a fost derulată în favoarea domnului Ciucă. Faptul că ea a fost detrunată este o altă chestiune și am punctat acest lucru în mod repetat”.
Este vorba despre campania #EchilibrușiVerticalitate menționată în CSAT care a fost finanțată din banii PNL. Campania a fost „identică cu campania Frate pentru Frate derulată de Federația Rusă în Ucraina”, înainte de invazie, a susținut documentul CSAT.
Această campanie a fost doar unul dintre exemplele furnizate de CSAT publicului în privința intervenției plătite, dar nedeclarate, în favoarea lui Călin Georgescu. Au existat și exemple diferite în rapoartele SRI, care a susținut ideea unei intervenții statale, prin construirea cu mult înainte a unei rețele de sute de alte conturi de Facebook, activate în campania prezidențială din 2024.
Atunci când sunt întrebați cine a răspuns de campania plătită de liberali și despre care documentele CSAT au indicat-o ca fiind făcută în favoarea lui Călin Georgescu, o parte dintre liberali indică același nume: Rareș Bogdan. Numai că europarlamentarul dezminte această variantă și pasează responsabilitatea către alți doi „grei” ai partidului.
Pe 13 ianuarie 2025, proaspătul președinte PNL Ilie Bolojan a fost întrebat cine din interiorul PNL a comandat campania de pe TikTok, cea acuzată în documentele CSAT: „Nu vă pot spune asta, vă rog să îi întrebați pe colegii care au gestionat în perioada respectivă această problemă. E ilegal și anormal să deturnezi o campanie”.
Mai multe detalii despre acest subiect aici: