VIDEO Castelul preferat al reginei Elisabeta, locul unde aceasta a și încetat din viață, își deschide porțile pentru alte tipuri de evenimente

Solicitarea, pe care jurnaliştii de la AFP au putut să o consulte joi, vizează obţinerea autorizaţiei necesare pentru a organiza „căsătorii, dineuri, reuniuni şi evenimente asociate” într-o clădire situată lângă castel, denumită „Queen’s Building”.

Dacă autorizaţia va fi acordată de autorităţile locale din Aberdeenshire în timpul unei şedinţe programate pe 30 octombrie, spaţiul menţionat ar putea găzdui până la 277 de invitaţi în interior şi alţi 144 de invitaţi pe o terasă exterioară. Cererea include permisiunea de a vinde alcool şi de a difuza muzică „până la ora 00:30”. Solicitarea precizează că „aceste evenimente vor fi rare pe tot parcursul anului”.

Queen’s Building se află la nord de celebrul castel, în proximitatea grajdurilor regale. Clădirea a fost construită în anii 1980 pentru a găzdui personajul angajat şi cantina. A fost transformată anul trecut pentru a găzdui un serviciu de catering pentru vizitatori.

Domeniul Balmoral, unde regina Elisabeta a II-a a murit pe 8 septembrie 2022 la vârsta de 96 de ani, se întinde pe o suprafaţă de 20.000 de hectare alcătuită din mlaştini, păduri şi terenuri agricole în nordul Scoţiei, la aproximativ 31 de kilometri vest de Aberdeen. A fost reşedinţa regală preferată a reginei Elisabeta a II-a.

Proprietate privată a monarhului, Castelul Balmoral a fost cumpărat de prinţul Albert, soţul reginei Victoria, la jumătatea secolului al XIX-lea şi a devenit de atunci una dintre reşedinţele de vară favorite ale membrilor familiei regale britanice.

Grădinile sale sunt deschise deja de mult timp pentru public, precum şi sala sa de bal. Dar, în acest an, restul castelului a fost deschis pentru vizitatori pentru prima dată, ca parte a planurilor regelui Charles al III-lea de a oferi publicului o perspectivă mai amplă asupra vieţii regale.

Biletele pentru vizitele ghidate s-au epuizat în doar 24 de ore după punerea lor în vânzare, în pofida unor preţuri care depăşesc 100 de lire sterline (130 de euro) pentru un tur obişnuit în interiorul castelului şi 150 de lire sterline (175 de euro) dacă la acesta se adaugă şi o pauză pentru tradiţionalul ceai de după-amiază.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Atenționare de călătorie MAE: Norvegia a prelungit controalele la frontiere

Ciclism: Slovenul Tadej Pogacar, la echipa UAE Team Emirates până în 2030