VIDEO Ciolacu îl contrează dur pe Ciucă: ‘Politicieni disperați inventează scenarii iresponsabile’

„Am văzut ieri anumiți politicieni disperați să inventeze scenarii iresponsabile despre cum Rusia va profita la alegerile prezidențiale din România. Să fie clar, cât timp voi fi premier, nu va exista vreo imixtiune a Rusiei în procesul electoral de la noi! Dimpotrivă, facem tot ce putem ca să diminuăm influența Rusiei în regiune. Iar cel mai bun mod este să aprobăm azi noi măsuri de sprijin pentru Republica Moldova, în domeniul energiei și al infrastructurii rutiere. Susținerea guvernului pro-european de la Chișinău și a președintei Maia Sandu este marea noastre prioritate. Știu sigur că Rusia înțelge asta cu claritate din acțiunile României din ultima vrem”, a declarat Ciolacu.

Nicolae Ciucă îi acuză pe principalii săi contracandidați că ar face jocurile Rusiei. Liderul PNL a vorbit, la România TV, despre ingerințele Rusiei în alegerile din Republica Moldova, ocazie cu care a declarat că „în momentul de față, trebuie să li se explice oamenilor că nu există altă variantă decât cea a libertății și a democrației, prin care cetățenii să poată lua decizii corecte, fără a fi influențați de anumite demersuri, cum a fost cel al Curții Constituționale“.

Întrebat de unde provine suspiciunea că atât Curtea Constituțională, cât și Marcel Ciolacu ar acționa sub influența Federației Ruse, Ciucă a răspuns: „Au fost numeroase poziționări ale lui George Simion care au urmat linia retoricii rusești. Eu cred că, în acest moment, putem recunoaște aceste lucruri, iar nu este deloc lipsit de relevanță să observăm că, dacă Marcel Ciolacu își dorește să intre în turul doi cu un promotor al retoricii Rusiei… Candidatul care intră în turul doi ar asigura o revitalizare și un optimism al electoratului, astfel încât să vedem un AUR consistent în Parlament. Cum credeți că va arăta scena politică cu un purtător de cuvânt al mesajului Rusiei în Parlamentul României? Cred că trebuie să discutăm deschis și să evaluăm toate efectele și consecințele unei astfel de opțiuni.”

Sursa: www.stiripesurse.ro

Tenis: Bianca Andreescu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Tokyo

Breaking: Prietenii fiicei lui Ioan Crișan au fabricat și amplasat bomba care l-a ucis pe omul de afaceri