Vicepremierul a atras atenția asupra faptului că în alte părți din Europa, aeroporturile reușesc să lucreze cu un număr aproape de jumătate al angajaților comparativ cu aeroporturile din România.
„Ce vedem per total este că avem o ineficiență în jurul acestor companii. Avem câteva companii care sunt profitabile, dar și companii despre care nu avem cifre financiare, au profit mic sau sunt pe pierdere. De ieri au început să curgă amenzile. AMEPIP nu a amendat până acum.”
În ceea ce privește procesul de recrutare și selecție a conducerii companiilor, Anastasiu a spus că vor fi impuse noi standarde de transparență.
„Ce se întâmplă cu recrutările. Va trebui să facem pași importanți în privința recrutărilor și selecțiilor, care trebuie să devină total transparentizate. Asta va duce la câștigarea încrederii nu doar a populației, guvernului, dar și a Comisiei Europene.”
El a mai explicat că există discrepanțe majore între performanța unor companii similare din România și din alte țări europene, dând ca exemplu personalul angajat în aeroporturi.
„Avem o problemă legată de performanță. Am luat niște aeroporturi și ne-am uitat la numărul de pasageri care trec prin acele aeroporturi și am comparat cu România. Din această comparație vedem că la numărul pe care îl avem noi în România, în unele aeroporturi se poate cu mult mai puțin personal. La noi 1.400 de oameni, în alt aeroport 780 de oameni. Asta e o chestiune care ține de performanță, nu numai ce se întâmplă la CA-uri.”
Sute de întreprinderi generează pierderi după ce primesc subvenție