VIDEO FOTO A venit Crăciunul în America de Sud! Dictatorul Maduro a dat ordinul: Hai să petrecem. Fericire permanentă și rumba!

Într-o țară din America de Sud a început deja sărbătoarea de Crăciun, cu mai bine de două luni înainte. Este vorbe despre Venezuela și totul s-a întâmplat la ordinul președintelui Nicolas Maduro. „Hai să petrecem. Fericire permanentă și rumba”, a spus șeful statului, îndemnând cetățenii să sărbătorească nașterea lui Isus, cu două luni mai devreme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Festivitățile din Venezuela sunt programate să țină până pe 15 ianuarie 2025. „E o sărbătoare a poporului și poporul o sărbătorește oricând vrea”, spune Maduro.

Lumini, copaci, artificii: totul organizat până la cel mai mic detaliu pentru vacanța mutată din decembrie în octombrie.

Însă, în Venezuela nu se simte ca de Crăciun, chiar dacă vrea președintele contestat Nicolas Maduro. Locuitorii din Caracas s-au trezit marți cu un brad de Crăciun falnic care stă într-o piață publică populară.

„Cred că este groaznic pentru că este octombrie”, a spus Desiré Aguiar, 32 de ani, înainte de a-și amenaja standul de bijuterii și accesorii într-o piață locală. „Halloween nici măcar nu a trecut și e deja Crăciun? Le sărbătorim împreună?”, spune acesta, potrivit AP, scrie antena3.ro.

„Dacă vor începe să plătească… bonusul de Crăciun în avans, nu ne va mai rămâne nimic în decembrie”, s-a plâns Aguiar. „Cred că este o idee foarte proastă.”

Rămâne neclar dacă angajatorii publici și privați vor face modificări în plățile bonusului în acest an. Maduro, căruia autoritățile electorale i-au înmânat un al treilea mandat de șase ani, a surprins țara pe 2 septembrie când a declarat la televiziunea de stat că sezonul de Crăciun va începe mai devreme ca niciodată.

Maduro a făcut anunțul ca răspuns la criza politică legată de rezultatele alegerilor prezidențiale. Maduro le-a cerut venezuelenilor să îi denunțe cei care se îndoiesc cu privire la alegeri printr-o aplicație administrată de guvern creată inițial pentru a raporta întreruperile de curent și plângerile cu privire la serviciile furnizate de stat. Acest lucru i-a determinat pe oameni să șteargă fotografii, videoclipuri, meme-uri, mesaje și aplicații de pe telefoane pentru a evita urmărirea penală.

AEP: Ghidurile finanţării campaniilor electorale pentru prezidenţiale şi parlamentare – elaborate şi publicate în Monitorul Oficial

Consiliul de Administraţie al CNIR a aprobat lansarea licitaţiei pentru studiul de fezabilitate al drumului de mare viteză Bucureşti-Giurgiu