VIDEO-FOTO Iranul pune totul la bătaie în lupta cu Israelul: se donează inclusiv aur pentru Hezbollah sau pentru libanezi

 

Sloganul în Iran pentru strângerea de fonduri este: „Empatie de aur, femeile și mamele iraniene donează aur în sprijinul Libanului”. Femeile au fost văzute donând bijuterii la un stand de la moschee, care era decorat cu postere ale regretatului secretar general al Hezbollah, Hassan Nasrallah, precum și cu steaguri iraniene și ale Hezbollah, relatează Rador Radio România.

Echipa CNN a văzut o cutie cu zeci de bijuterii din aur

Donațiile curg în timp ce Iranul afirmă că sprijinul său pentru Hezbollah și Liban va continua.

 

Capitala iraniană a fost împânzită cu panouri publicitare și afișe care îl înfățișează pe Hassan Nasrallah, care a fost ucis într-un atac aerian israelian la Beirut, luna trecută. Afișele sunt un semn al sprijinului neclintit al conducerii Republicii Islamice pentru Hezbollah, care luptă cu forţele israeliene.

Context tensionat în Iran

Iranul se pregătește pentru un posibil răspuns israelian la atacul său cu rachete balistice din 1 octombrie asupra Israelului, iar conducerea politică de la Teheran a amenințat cu un „răspuns zdrobitor” în cazul în care Israelul lovește ținte din interiorul Iranului.

Guvernul iranian s-a angajat în eforturi diplomatice urgente cu țările din Orientul Mijlociu pentru a evalua dacă acestea pot reduce amploarea răspunsului Israelului și – în caz de eșec – pot ajuta la protejarea Teheranului, au declarat pentru CNN surse familiare cu această chestiune.

‘Nu cere, dar ia’ – Anatomia mitei în cazul Nelu Tătaru, dezvăluită de DNA / Ce ritual matinal avea fostul ministru

Variola maimuței se răspândește în Afroca – Încă două țări au raportat cazuri