VIDEO / FOTO – Luare de ostatici în urma ‘atacului terorist’ de lângă Ankara / Cel puțin trei morți și 14 răniți – UPDATE

Condamnând atacul asupra sediului Turkish Aerospace Industries (TUSAȘ) drept „odios”, Ali Yerlikaya a scris pe X că doi dintre atacatori au fost uciși, conform NBC News.

Nu sunt informații imediate care să sugereze cine ar putea fi în spatele atacului asupra companiei care produce avioane de luptă și alte echipamente pentru a doua cea mai mare armată a NATO după Statele Unite.

Mass-media turcă a raportat explozii și focuri de armă la aproximativ 32 de kilometri nord de capitala țării, Ankara.

„Din păcate, avem 3 martiri și 14 răniți în atac”, a scris Yerlikaya.

„Un atac terorist a fost efectuat împotriva Turkish Aerospace Industries… Din păcate, avem martiri și persoane rănite”, a scris Ali Yerlikaya pe X.

Mass-media locală a difuzat imagini care arată nori de fum și un incendiu de mari proporții la Kahramankazan, un orășel situat la aproximativ 40 de kilometri nord de Ankara.

Haberturk TV a declarat că există o „luare de ostatici” în curs de desfășurare, fără a oferi detalii suplimentare, în timp ce televiziunea privată NTV a vorbit despre focuri de armă după explozie.

Atacul nu a fost revendicat imediat, dar ministrul justiției a declarat că a fost deschisă o anchetă.

NTV, citat de AFP, a vorbit despre un atac sinucigaș, afirmând că „un grup de teroriști” a dat buzna în sediul TUSAȘ, iar unul dintre ei s-a aruncat în aer.

Imaginile prezentate de Haberturk sugerează că unul dintre atacatori a fost o femeie, în timp ce ziarul Sabah a publicat o imagine de pe camerele de supraveghere de la intrarea în clădire a unui tânăr îmbrăcat în negru, cu mustață, care purta un rucsac și ceea ce părea a fi o pușcă de asalt.

Atacul a fost condamnat de ministrul transporturilor Abdulkadir Uraloglu, precum și de liderul opoziției Ozgur Ozel, care conduce CHP.

Compania, care este și un important producător de arme, are 15.500 de angajați și o vasă zonă de producție care se întinde pe o suprafață de cinci milioane de metri pătrați.

Explozia a avut loc în timp ce președintele Recep Tayyp Erdogan se afla în orașul rus Kazan pentru summitul BRICS al principalelor națiuni cu piețe emergente, inclusiv Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud.

Erdogan va purta discuții cu președintele rus Vladimir Putin în cursul zilei de miercuri.

Orașul turc Istanbul găzduiește în prezent un important târg comercial pentru industria de apărare și industria aerospațială, vizitat săptămâna aceasta de diplomatul de rang înalt al Ucrainei.

Sectorul de apărare al Turciei, cunoscut pentru dronele Bayraktar, reprezintă aproximativ 80% din veniturile din export ale țării.

Ultimul atac din Turcia a avut loc în ianuarie, când un bărbat a fost împușcat mortal de doi bărbați înarmați care au deschis focul în interiorul unei biserici catolice din Istanbul. Acel atac a fost revendicat de jihadiștii grupării Statul Islamic (SI).

În octombrie 2023, doi polițiști au fost răniți într-un atac în cartierul guvernamental din Ankara. Poliția a împușcat mortal un atacator, în timp ce celălalt a murit într-o explozie aparent sinucigașă în fața Ministerului de Interne. Atacul a fost revendicat de PKK.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Situație fără precedent în Ungaria: Semnale puternice arată că Viktor Orban e istorie pe plan politic

Silviu Balaure, suspendat 3 etape de Comisia de Disciplină a FRF