VIDEO Generalul Nicolae Ciucă, în campanie electorală de Ziua Armatei: Statul să trateze cu respect militarii, inclusiv prin eliminarea inechităților la pensii

Statul să trateze cu respect militarii, inclusiv prin eliminarea inechităților la pensii, a spus, de Ziua Armatei, președintele Senatului, Nicolae Ciucă. Acesta a spus că este necesară creșterea, în continuare, a bugetului alocat apărării.

Nicolae Ciucă a spus la ceremonia din Parcul I din Capitală că România marchează 80 de ani de la momentul eliberării Ardealului de Nord, „o zi a jertfei, dar și o zi a recunoștinței”.

El cere creșterea, în continuare, a bugetului alocat apărării.

„Armata României este de 20 de ani armată NATO, iar asta a însemnat și siguranță mai mare pentru țară, și dotare mai bună pentru militarii ei. Finanțarea pentru apărarea națională a crescut treptat în ultimii 10 ani, dar ea trebuie să crească mai mult în anii care vin. Este nevoie de creșterea bugetului apărării proporțional cu nevoia descurajării credibile integrate la nivel Aliat și cu nivelul de ambiție al României. Este important să finanțăm mai serios industria de apărare”, a spus Nicolae Ciucă, potrivit mediafax.

„Amenințările externe și în primul rând agresiunea rusă din Ucraina ne obligă să fim în alertă și să gândim pe termen lung. Pe noi înșine trebuie să ne bazăm în primul rând pentru siguranța națională, iar în al doilea rând pe aliații noștri. În contextul geopolitic actual, România are oportunitatea de a deveni cel mai solid pilon de stabilitate și securitate în regiune. Dezvoltarea în România a uneia din cele mai mari baze NATO din Europa va consolida securitatea națională și va atrage investiții”, a spus președintele Senatului.

El a reafirmat că statul trebuie să îi respecte pe militari.

„Statul trebuie să trateze cu respect militarii, inclusiv prin eliminarea inechităților privind pensiile lor”, a mai spus Ciucă.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Marcel Ciolacu explodează după ce jurnalistul Mircea Barbu a fost condamnat de Rusia: NU accept imixtiuni

Ciolacu, mesaj de Ziua Armatei pentru competitorii săi: Cu gândul la jurământul față de țară, trebuie să fim responsabili, chiar dacă azi a început campania